search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 19:34
MENU CLOSE

Τουλουπάκη στο ευρωκοινοβούλιο: «Σκανδαλώδεις οι παραβιάσεις του κράτους δικαίου στην Ελλάδα»

09.03.2022 19:13
areiospagos_new

«Πυρά» για τον τρόπο που ασκείται το κράτος δικαίου στην Ελλάδα εξαπέλυσε η πρώην εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη.

«Σκανδαλώδεις και κατ’ εξακολούθηση παραβιάσεις του κράτους δικαίου στην Ελλάδα» κατήγγειλε η Ελένη Τουλουπάκη στην Επιτροπή κατά της Διαφθοράς του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο

Η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, που κλήθηκε σε ακρόαση ύστερα από σχετική αίτηση στην Επιτροπή του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιου Κούλογλου, ενημέρωσε λεπτομερώς τους ευρωβουλευτές της Επιτροπής για την υπόθεση Novartis, από τη στιγμή που την ανέλαβε, αλλά και η ίδια πώς κατέληξε να διώκεται.

Για αυτή την έρευνα αντιμετωπίζει τώρα κακουργηματικές κατηγορίες για κατάχρηση εξουσίας και εγκληματική οργάνωση, μετά από παράνομη δίωξη, που δεν ασκείται από την τακτική δικαιοσύνη αλλά από την πλειοψηφία που συγκροτούν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο τα δύο κόμματα που εμπλέκονται στο σκάνδαλο».

Στην κατάθεσή της, η πρώην επικεφαλής εισαγγελέας κατά της διαφθοράς διηγήθηκε ότι όταν η ίδια και οι συνεργάτες της, ερευνώντας το σκάνδαλο, άγγιξαν «πολιτικά πρόσωπα της Ελλάδας, ξεκίνησε μια ενορχηστρωμένη επίθεση εναντίον μας και εναντίον όσων συνεισέφεραν στοιχεία στην υπόθεση».

Απαρίθμησε τις μηνύσεις εις βάρος των μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος, και τις προσπάθειες αποκάλυψης της ταυτότητας τους, τις μηνύσεις εις βάρος της ίδιας και των συνεργατών της, αλλά και την σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης με την κατηγορία της «σκευωρίας», στην οποία «συνεργοί» ήταν εισαγγελείς και δημοσιογράφοι, που ερευνούσαν την υπόθεση.

Τέλος, η κ. Τουλουπάκη εξιστόρησε πως όταν δεν κατάφερε η κυβέρνηση της ΝΔ να της αφαιρέσει τη δικογραφία για την Novartis, κατάργησε την Εισαγγελία Διαφθοράς, ενώ ακολούθησαν πρωτοφανείς διώξεις εις βάρος των δικαστικών λειτουργών.

Συμπερασματικά, η κ. Τουλουπάκη σχολίασε πως οι εξελίξεις αυτές «κατατείνουν στη φίμωση της Δικαιοσύνης, στο πιο πολύτιμο καταφύγιο όλων των πολιτών της Ένωσης και στο μόνο μέσο διαφύλαξης των οικονομικών συμφερόντων της», ενώ κάλεσε σε ενεργοποίηση των ευρωπαϊκών και διεθνών ελεγκτικών μηχανισμών για την διερεύνηση της υπόθεσης.

Διαβάστε επίσης

«Όχι» της Γερμανίας σε αποστολή μαχητικών αεροσκαφών στην Ουκρανία

Η ΕΕ καλεί τους πολίτες να μειώσουν την θέρμανση στα σπίτια τους

Πέφτουν στην ανάγκη του Μαδούρο οι ΗΠΑ…

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 19:32