search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 11:59
MENU CLOSE

Βρετανία: Οι κακομαθημένοι και πολυέξοδοι γαλαζοαίματοι

01.07.2022 06:00
british_royal_family_new

Στα παλάτια ζουν κακομαθημένα παιδιά και ενίοτε εκθέτουν την βασίλισσα. Αλλά εκείνη και οι άνθρωποί της ξέρουν να κρύβουν τα σκουπίδια κάτω από το χαλί. Αυτό είναι το παραμύθι. Αλλά υπάρχει και μια πραγματικότητα που είναι κοντά σ΄ αυτό…

Πάρτε για παράδειγμα το θέμα με τον Κάρολο, που πιάστηκε στα πράσα με τις σακούλες από το «σούπερ μάρκετ» γεμάτες δολάρια-δωράκι από τον σεϊχη του Κατάρ! «Λάθος, δεν θα ξαναγίνει», ήταν η εξήγηση παλατιανού εκπροσώπου και το θέμα μπήκε στο συρτάρι. Ή για να ακριβολογούμε το έκρυψαν κάτω από το χαλί.

Η… πριγκίπισσα «δυσκολούλα»

Τώρα έρχεται στο φως μιαν άλλη ιστορία. Η Δούκισσα του Σάσεξ, Μέγκαν κατηγορείται για μπούλινγκ σε βάρος δυο μελών του προσωπικού το παλατιού. «Πήραμε το μάθημα», απαντά ένας αξιωματούχος και κλείνει το θέμα με συνοπτικές διαδικασίες…

Η βασίλισσα είναι αλήθεια πως νοιάζεται για την εικόνα του παλατιού και δεν αφήνει τίποτα στην τύχη. Έστω κι αν κοστίζει κάτι παραπάνω η προσπάθεια αυτή…

Το Μπάκιγκαμ φρόντισε να πληρώσει αδρά μια εταιρία νομικών συμβούλων για να ερευνήσει τις κατηγορίες ότι η Μέγκαν, σύζυγος του πρίγκιπα Χάρι, τα έβαλε με δυο μέλη του παλατιανού προσωπικού και έκανε τους πάντες να τρέμουν μπροστά της. Το θέμα προέκυψε το 2018, η έρευνα ολοκληρώθηκε και τα αποτελέσματα επρόκειτο να δημοσιοποιηθούν στο πλαίσιο της έκθεσης της ανεξάρτητης επιτροπής για τα πεπραγμένα του βασιλικού οίκου. Η έκθεση όμως δεν περιλαμβάνει ούτε λέξη για το μπούλινγκ της Μέγκαν.

Γιατί; Στην ερώτηση αυτή εκπρόσωπος του παλατιού απάντησε ότι δεν πρόκειται ποτέ να δοθεί στη δημοσιότητα, προσθέτοντας: «Πήραμε τα μαθήματα».

«Αναγνωρίζουμε ότι αυτά τα άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα, το έκαναν υπό τον όρο ότι είχαν εμπιστευτικές συζητήσεις με μία ανεξάρτητη νομική εταιρία. Οφείλουμε να σεβαστούμε τον εμπιστευτικό χαρακτήρα της έρευνας. Οι στόχοι επιτεύχθηκαν διότι πήραμε τα μαθήματα», δήλωσε πηγή του παλατιού, σύμφωνα με την Sun.

Έτσι απλά και τυπικά κλείνει το θέμα της Μέγκαν, που λέγεται πως όταν εμφανιζόταν στο παλάτι τα μέλη του προσωπικού έτρεμαν. Η ίδια βεβαίως αρνείται πως έκανε μπούλινγκ στους εργαζόμενους και ουδέποτε εκλήθη να δώσει εξηγήσεις στο πλαίσιο αυτής της έρευνας.

Το άλλο πριγκιπικό ζευγάρι, ο Ουίλιαμ και η Κέιτ δεν εμπλέκονται σε σκάνδαλο μπούλινγκ, αλλά έχουν ακριβά γούστα. Άλλος πονοκέφαλος κι αυτός για την βασίλισσα.

Η πριγκίπισσα «ακριβούλα»

Ο Ουίλιαμ και η Κέιτ έκαναν ένα πολυσυζητημένο ταξίδι στην Καραϊβική τον Μάρτιο, που στοίχισε 226.383 λίρες. Αυτό είναι το πιο ακριβό ταξίδι που έκαναν μέλη της βασιλικής οικογένειας κατά τη διάρκεια του τελευταίου οικονομικού έτους, όπως προκύπτει από την σχετική έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα, όπως παρατηρεί το Skynews. Χρήματα που πληρώθηκαν βεβαίως από τον βρετανό φορολογούμενο…

Η πτήση τσάρτερ του πρίγκιπα της Ουαλίας στα Μπαρμπέιντος, για να πάρει μέρος στις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της χώρας, κόστισε 138.000 λίρες.

Η πτήση που χρησιμοποίησε ο Κάρολος και η Καμίλα για να μεταβούν στις εκδηλώσεις για την Μάχη της Βρετανίας, τον Σεπτέμβριο, κόστισε 28.036 λίρες.

Και το βασιλικό τραίνο που χρησιμοποιήθηκε από την Ελισάβετ για να μεταβεί στη σύνοδο του G7 στην Κορνουάλη τον Ιούνιο του 2021, κόστισε στον βρετανό φορολογούμενο 31.769 λίρες.

Τον Σεπτέμβριο του 2021, οι γαλαζοαίματοι της Βρετανίας είπαν να ξεσκάσουν παρακολουθώντας την επίσημη πρεμιέρα της τελευταίας ταινίας του Τζέιμς Μποντ (NoTimeToDie). Ανθρώπινη ανάγκη και η διασκέδαση, ποιος το συζητά. Μόνο που το ταξίδι τους για να δουν την ταινία, κόστισε 32.000 λίρες.

Η βασίλισσα Ελισάβετ και η πριγκίπισσα Άννα, ξόδεψαν άλλες 19.000 λίρες για ένα σύντομο ταξίδι προκειμένου να παραστούν σε εκδήλωση του προγράμματος «Children’s Wood Project»

Ακριβή μου … ανακαίνιση

Σύμφωνα με την έκθεση για τις δαπάνες του παλατιού, το σύνολο του λογαριασμού για τα ταξίδια της βασίλισσας και των μελών της βασιλικής οικογένειας, που πληρώνονται από τους Βρετανούς, ανήλθε στα 4,5 εκατομμύρια λίρες! Είναι προφανές ότι η χαλάρωση των περιορισμών λόγω της πανδημίας … άνοιξε τους δρόμους για διάφορα ταξίδια στα μέλη της βασιλικής οικογένειας και για να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους οι Βρετανοί έβαλαν βαθιά το χέρι στην τσέπη και μάλιστα σε δύσκολες εποχές.

Πάντως η DailyMail παρατηρεί ότι η βασίλισσα θα σφίξει το ζωνάρι για να μειώσει τα έξοδα του Μπάκιγχαμ, καθότι παρατηρήθηκε και μία σημαντική μείωση στα έσοδα από τις επισκέψεις στο παλάτι, της τάξης των 18 εκατομμυρίων λιρών. Την ώρα μάλιστα που αυξήθηκαν κατά 17% τα έξοδα, φτάνοντας στα 102,4 εκατομμύρια λίρες.

Τα έξοδα είναι πολλά γιατί στο παλάτι γίνεται ανακαίνιση. Για παράδειγμα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης δεν έχει γίνει καμιά δουλειά από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, λένε οι άνθρωποι της βασίλισσας. Καιρός ήταν να γίνει μια σοβαρή ανακαίνιση, που κοστίζει πάντως 54,6 εκατομμύρια λίρες.

Το κάθε μέλος της βασιλικής οικογένειας υπολογίζεται ότι κοστίζει στον Βρετανό φορολογούμενο 1,29 εκατομμύρια λίρες, και από αυτό το ποσό εξαιρούνται τα κόστη για την ασφάλειά τους.

Ο φιλάνθρωπος πρίγκιπας

Ίσως γι αυτόν τον λόγο ο Κάρολος δέχτηκε το δώρο του σεϊχη του Κατάρ, το οποίο πήρε χέρι με χέρι, σε σακούλες καταστήματος γαστρονομίας. Τρεις τέτοιες σακούλες πήρες ο Κάρολος και η κάθε μία περιείχε ένα εκατομμύριο δολάρια. Είναι προφανώς ότι ο Κάρολος έχει ακριβά … γούστα. Αλλά είναι όλα ο.κ. όπως διαβεβαιώνουν από το παλάτι, αφού τα χρήματα πήγαν στο φιλανθρωπικό ίδρυμα του πρίγκιπα.

Ο πρώην πρωθυπουργός του Κατάρ, κάθε φορά που έβλεπε τον Κάρολο είχε και μια μεγάλη τσάντα στο χέρι, γεμάτη δολάρια. Αυτό έγινε στο διάστημα 2011-2015.

«Άλλο τότε, άλλο τώρα», λέει μια πηγή του παλατιού, σύμφωνα με την DailyMail, «τέτοια πράγματα δεν γίνονται πια στις μέρες μας»…

Κι έτσι απλά κι ωραία, κρύβεται κάτω από το χαλί και το δωράκι που πήρε τρεις φορές ο Κάρολος από τον σεϊχη, για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Είναι πολλά τα έξοδα όμως στο παλάτι κι έτσι εξηγούνται όλα.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Εξαγριωμένος βίσονας επιτέθηκε σε οικογένεια που τον είχε πλησιάσει… σε επικίνδυνο βαθμό (Video)

Σοκαρισμένοι δηλώνουν Ελληνοαμερικανοί βουλευτές με το «ναι» Μπάιντεν στην Τουρκία για τα F-16

Sonny Barger: Έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής των Hells Angels – Η πολυτάραχη ζωή του (Photos/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 11:58