search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:09
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Πώς είδαν την αντιπαράθεση Μητσοτάκη – Ανδρουλάκη στο Ευρωκοινοβούλιο

06.07.2022 09:41
ANDROULAKIS2

Ακριβώς έτσι όπως την περίμεναν και χωρίς εκπλήξεις έγινε η πρώτη αντιπαράθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Νίκο Ανδρουλακη στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Ο Νίκος Ανδρουλάκης συγκρούστηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά η αντιπαράθεση ήταν καθαρά πολιτική», λέει στο topontiki.gr στενός συνεργάτης του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας τα όσα συνέβησαν την Τρίτη στο Στρασβούργο.

Στην Χαριλάου Τρικούπη εκτιμούν πως η επίθεση του Νίκου Ανδρουλάκη στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την χρεοκοπία της Ελλάδας και την περίοδο Καραμανλή είχε ανταπόκριση στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ.

Για την χρεοκοπία του 2009 ο Νίκος Ανδρουλακης είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Καλό είναι να θυμόμαστε το ταπεινωτικό δημοψήφισμα του 2015, αλλά ας είμαστε δίκαιοι. Να θυμάστε και την ταπεινωτική εποχή του 2009. Οδηγήσατε τη χώρα σε 15,4% δημοσιονομικό έλλειμμα και στη χρεοκοπία, όπως πιστοποιεί και το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου γιατί αυτές οι πολιτικές της συντηρητικής παράταξης ήταν που άνοιξαν το κουτί της Πανδώρας στην Ελλάδα»

Όσον αφορά το γεγονός ότι έβαλε και σε ευρωπαϊκό πλαίσιο το δίλημμα του ελιτισμού και του λαϊκισμού προσμετράται στα θετικά της παρέμβασης του κ. Ανδρουλάκη στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Ο ελιτισμός χαρακτηρίζει την πολιτική του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ ο λαϊκισμός την Αντιπολίτευση του Αλέξη Τσίπρα. «Ελιτισμός και λαϊκισμός είναι το ίδιο καταστροφικοί για το Eυρωπαϊκό όραμα», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Την ίδια ώρα θεωρούν πως ο Νίκος Ανδρουλάκης έπραξε πολύ σωστά που αναφέρθηκε σε εμπάργκο όπλων χωρών της ΕΕ προς την Τουρκία και στο Ευρωκοινοβούλιο. «Να ληφθεί η απόφαση για εμπάργκο όπλων στην Τουρκία και σε όποιον δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο. Είναι αδιανόητο να υιοθετείται από αρχηγούς ευρωπαϊκών κρατών το αφήγημα Ερντογάν για την τρομοκρατία, όταν όποιος διαφωνεί με τις αυταρχικές του πρακτικές, όπως ο Καβαλά και ο Ντερμιτάς, χαρακτηρίζεται αυτομάτως τρομοκράτης και εχθρός του έθνους», είπε ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε επίσης:

Βουλή: Το πρώτο άτυπο προεκλογικό ντιμπέιτ ανάμεσα σε πρωθυπουργό και Αλέξη Τσίπρα – Η μεσαία τάξη στο επίκεντρο

Τσίπρας: Σχέδιο τεσσάρων αξόνων για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης – Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ (Photos/Video)

Μητσοτάκης στο ευρωκοινοβούλιο: Ας μην επαναλαμβάνουμε την τουρκική προπαγάνδα για επαναπροωθήσεις (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:08