search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 17:45
MENU CLOSE

Ανδρουλάκης σε Μητσοτάκη: «Να μην ξεχνάμε ποιος χρεοκόπησε την χώρα το 2009»

05.07.2022 13:00
ANDROULAKIS2

Στην ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου απάντησε εκ μέρους των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ο Νίκος Ανδρουλάκης. 

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ μίλησε για ανισότητες στην Ευρώπη απευθύνοντας επίθεση προς τις συντηρητικές δυνάμεις που έβλεπαν το πρόβλημα αλλά το αγνοούσαν την τελευταία δεκαετία. «Οφείλουμε να κάνουμε τους πολίτες να νιώθουν και πάλι ασφαλείς στην Ευρωπαϊκή Ένωση» είπε ο κ. Ανδρουλάκης. 

Απαντώντας στην κριτική του Κυριάκου Μητσοτάκη για το 2015 και το δημοψήφισμα του Αλέξη Τσίπρα ο κ. Ανδρουλάκης είπε: «Καλό είναι να θυμόμαστε το δημοψήφισμα του 2015. Να θυμάστε όμως και το 2009. Η δικιά σας παράταξη οδήγησε την χώρα στην χρεοκοπία, το 2009. Παραδώσατε μία χώρα  με 15,4% δημοσιονομικό έλλειμμαΚάτι που πιστοποιεί και ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».  

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητοστάκη  για τα θέματα ακρίβειας καθώς όπως είπε «οι Έλληνες πολίτες επιβαρύνονται περισσότερο από τους Ευρωπαίους». Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ ζήτησε εδώ και τώρα μέτρα από τον Πρωθυπουργό. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε την θέση του για την κοινωνική κατοικία λέγοντας πως «δεν υπάρχει κανένα μέτρο από το Ταμείο Ανάκαμψης για την κοινωνική κατοικία».  

Στην ομιλία του ο κ. Ανδρουλάκης μίλησε και για ανάγκη γεωπολιτικής ασφάλειας επαναλαμβάνοντας την θέση του για εμπάργκο όπλων της ΕΕ στην Τουρκία. «Η εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία είναι μάθημα για τις ευρωπαϊκές ελίτ για το πως πρέπει να αντιμετωπίζουν τους αυταρχικούς ηγέτες. Σας καλώ να πάρετε θέση και για τις προκλήσεις που δέχεται ο ελληνικός λαός. Δε μπορεί οι Έλληνες να ενισχύονται αμυντικά καταβάλλοντας από το υστέρημα τους, την ώρα που ευρωπαϊκές δυνάμεις πωλούν όπλα στην Τουρκία. Εμπάργκο όπλων στην Τουρκία και όποιον δεν σέβεται το διεθνές Δίκαιο».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε επίθεση και στον Μάνφρεντ Βέμπερ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (μίλησε μετά τον Κυριάκο Μητσοτάκη). «Βλέπω τον Βέμπερ τώρα να συμφωνεί με εμάς για το εμπάργκο όπλων. Πριν χρόνια όμως καταψήφισαν την πρόταση των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών»

Ο Νίκος Ανδρουλάκης μίλησε και για το αύριο της Ένωσης λέγοντας πως «όλοι στην ΕΕ πρέπει να νιώθουν το ίδιο ασφαλείς». Ζήτησε από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο κοινή ευρωπαϊκή εξωτερική πολιτική.  «Οφείλουμε νέα πνοή στο ευρωπαϊκό όραμα», είπε κλείνοντας την ομιλία του.  

Διαβάστε επίσης:

Μητσοτάκης από το Ευρωκοινοβούλιο: Καμία ανοχή σε αμφισβήτηση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ελλάδας

Γαλλία: «Ψίθυροι» για την υγεία του Μακρόν – Υποφέρει από μετεκλογική κατάθλιψη; (Video)

Παραδοχή Άδωνι για υπόθεση Novartis: Ναι, δεν είναι σκευωρία το σκάνδαλο – «Έληξε, πάμε παρακάτω» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 17:44