search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 15:02
MENU CLOSE

Γαλλία: «Ψίθυροι» για την υγεία του Μακρόν – Υποφέρει από μετεκλογική κατάθλιψη; (Video)

05.07.2022 12:36
macron_new

Καταβεβλημένος και σε κατάσταση έντονης ψυχολογικής πίεσης λέγεται πως είναι ο Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, μετά την απώλεια της απόλυτης κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας στις εκλογές της 20ης Ιουνίου.

Ο πρόεδρος Μακρόν ακούστηκε να λέει σε συνεργάτες του ότι «είμαστε όλοι κουρασμένοι» από την μακρά και δύσκολη προεκλογική εκστρατεία, όπως γράφει η γαλλική Le Monde, προσθέτοντας ότι άνθρωποι του περιβάλλοντός του τον περιγράφουν ως «ζαλισμένο», «μπλοκαρισμένο» και «απόντα».

Ο 44χρονος Μακρόν εξασφάλισε την επανεκλογή του στην προεδρία τον Απρίλιο, αλλά έχασε την απόλυτη πλειοψηφία στις κοινοβουλευτικές εκλογές που ακολούθησαν, με συνέπεια να πρέπει να ηγηθεί μίας βαθύτατα διχασμένης χώρας.

Μετά τη νίκη στις προεδρικές εκλογές, όπως γράφουν τα γαλλικά ΜΜΕ, το επιτελείο του Μακρόν έμοιαζε να έχει ξεμείνει από δυνάμεις και το αποτέλεσμα ήταν να βγουν κερδισμένοι από τις κοινοβουλευτικές εκλογές η ακροδεξιά Μαρίν Λε Πεν και η συμμαχία της αριστεράς υπό τον Μελανσόν.

«Ο Δίας γονάτισε», γράφει η αριστερή εφημερίδα  L’Obs, αναφερόμενη στον Μακρόν με το  ψευδώνυμο του.

Η εφημερίδα  Le Point επισημαίνει ότι ο Μακρόν έχασε «την ενεργητικότητα, το νεύρο του και την διαύγειά του» και αφήνει να εννοηθεί ότι υποφέρει από «μετεκλογική κατάθλιψη». Μάλιστα στο σχετικό δημοσίευμα ο όρος «μετεκλογική κατάθλιψη» αναφέρεται κατ΄ αντιστοιχία με το σύνδρομο της επιλόχειας κατάθλιψης.

Η Μαρίν Λε Πεν αναφερόμενη στη συνάντηση που είχε με τον Μακρόν μετά τις κοινοβουλευτικές εκλογές, δήλωσε: «είχα την εντύπωση ότι δεν ήξερε πού ήθελε να πάει», σύμφωνα με τους Times.

Ένας υπουργός του Μακρόν δήλωσε στη Le Monde ότι ο πρόεδρος «παλεύει να ξεκαθαρίσει πως θα είναι η νέα περιπέτεια», προσθέτοντας ότι «η αναποφασιστικότητα (του Μακρόν) έχει γίνει παροιμιώδης».

Διαβάστε επίσης:

Μαρμαρίδα: Πανικός στο παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο, από «καρχαρία» που βγήκε στα ρηχά (video)

Ελ Σαλβαδόρ: Γέννησε πρόωρα, έχασε το μωρό της και καταδικάστηκε σε 50 χρόνια φυλακή!

Μεξικό: Δολοφόνησαν 7 μέλη της ίδιας οικογένειας!

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 15:00