search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 19:58
MENU CLOSE

Κορωνοϊός – Παγώνη «Καμπανάκι» για την πίεση στο ΕΣΥ: Αύξηση πάνω από 40% στις εισαγωγές (Videos)

11.07.2022 08:24
covid-nosokomeio-new

Ανήσυχη, επισημαίνονται την ανοδική τροχιά στον δείκτη των νοσηλειών με κορωνοϊό στα νοσοκομεία, εμφανίστηκε η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη.

Όπως σημείωσε, η πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ έχει η αύξηση που έχει καταγραφεί στις εισαγωγές των νοσοκομείων ξεπερνά το 40%, ενώ κρεβάτια non covid έχουν μετατραπεί σε covid σε όλα τα νοσοκομεία.

«Γίνεται ένας πανικός», πρόσθεσε μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (11/7) στον ΣΚΑΪ.

«Οι ασθενείς που καταφθάνουν στα νοσοκομεία», όπως είπε η Ματίνα Παγώνη, «είναι άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα λόγω επιπλοκών που τους προκάλεσαν οι μεταλλάξεις Όμικρον ΒΑ4/5, τις οποίες ωστόσο χαρακτήρισε λιγότερο επικίνδυνες και πιο μεταδοτικές».

Όσον αφορά στη χρήση της μάσκας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι πρέπει να είναι στη βαλίτσα μας ενόψει των διακοπών και να χρησιμοποιείται σε χώρους με συνωστισμό σε εσωτερικούς αλλά και εσωτερικούς χώρους.

«Πρέπει να προσαρμοστούμε για να περάσουμε ωραίες διακοπές. Δεν χρειάζεται υποχρεωτικότητα για να γνωρίζει κάποιος πότε να βάλουμε τη μάσκα και πότε όχι», σχολίασε.

Εκτίμησε δε ότι τον Αύγουστο ο ιός θα παρουσιάσει εξάρσεις και υφέσεις ωστόσο συμπλήρωσε ότι δεν χρειάζεται να υπάρχει πανικός.

Διαβάστε επίσης:

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Δευτέρα 11 Ιουλίου

Χαλκιδική: Άπειρος κολυμβητής ο τρίτος αγνοούμενος – Ξεκίνησαν ξανά οι έρευνες (Videos)

Θεσσαλονίκη: Συμπλοκή και τραυματισμός άντρα με μπουκάλι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 19:53