search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 12:08
MENU CLOSE

Παγώνη για εμβόλια: «Ο κόσμος έχει μπερδευτεί» – Καμπανάκι κινδύνου για τον Ιούλιο (Video)

07.07.2022 11:24
emvoliasmos_new

Στην σύγχυση που επικρατεί γύρω από την τέταρτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊού εστίασε το πρωί της Πέμπτης η Ματίνα Παγώνη.

«Ο κόσμος έχει μπερδευτεί με τα εμβόλια. Φυσικά και πρέπει να γίνει η τέταρτη δόση», δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Όπως τόνισε, η σύσταση δεν αφορά όλους όσοι έχουν κάνει τις τρεις δόσεις του εμβολίου και νόσησαν μετά γιατί είναι σαν να την έχουν κάνει.

Επίσης σημείωσε ότι «δύσκολα τον Σεπτέμβριο θα έχουμε το αναπροσαρμοσμένο εμβόλιο» γι’ αυτό πρέπει να συνεχίσουμε με αυτά που έχουμε που προστατεύουν από τη σοβαρή νόσηση.

Παράλληλα, η Ματίνα Παγώνη μίλησε και για τις μεταλλάξεις Όμικρον 4 και 5, που ενοχοποιούνται σε μεγάλο βαθμό για το νέο κύμα της πανδημίας.

«Μετά από δυόμισι χρόνια πανδημίας η καθημερινή ενημέρωση πλέον δεν έχει κανένα νόημα. Όλοι γνωρίζουμε τον αριθμό των κρουσμάτων, όλοι ξέρουμε ότι η Όμικρον 4 και 5 είναι δύο υποπαραλλαγές του ιού που είναι πολύ μεταδοτικές», δήλωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ και έκρουσε το καμπανάκι κινδύνου για τον Ιούλιο.

 «Ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη. Έχει αυξηθεί αυτή την εβδομάδα ο αριθμός των νοσηλευομένων» δήλωσε η Ματίνα Παγώνη επισημαίνοντας ότι ο Ιούλιος θα είναι ένας «μήνας με πολλά κρούσματα».

Με αφορμή τη μεγάλη διασπορά και τη χαλάρωση των μέτρων περιορισμού της πανδημίας, η Ματίνα Παγώνη τόνισε ότι «και με ήπια συμπτώματα κορωνοϊού δεν πηγαίνουμε στη δουλειά μας» γιατί θα μεταδώσουμε τον ιό.

Τέλος, η γιατρός τόνισε ότι είναι απαραίτητη η μάσκα όπου υπάρχει συνωστισμός.

Διαβάστε επίσης:

Πως ανατίναξαν το ΑΤΜ στο Σισμανόγλειο – Οι δράστες είχαν ντυθεί γιατροί (Photos/Video)

Μητροκτονία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρή για πέντε μέρες στην μπανιέρα η 79χρονη (Video)

Καιρός σήμερα: Ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 12:08