search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:06
MENU CLOSE

Σαρηγιάννης: Κορύφωση κρουσμάτων στα μέσα Ιουλίου – Παγώνη: Να μην ξεχάσουμε τη μάσκα στις διακοπές (video)

04.07.2022 09:15
MASKA_COVID

«Καμπανάκι» για τη νέα έξαρση της πανδημίας έκρουσαν μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης και η Ματίνα Παγώνη.

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης επανέλαβε πως θα υπάρξει κορύφωση στον αριθμό των κρουσμάτων περίπου στις 16 με 17 Ιουλίου, όπου τα ημερήσια κρούσματα αναμένεται να φτάσουν τις 24.000. Εξήγησε, δε, πως παράλληλα θα υπάρχει και αύξηση στους «σκληρούς» δείκτες της πανδημίας.

Όπως είπε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, «θα φτάσουμε λίγο πάνω από τους 200 διασωληνωμένους, αργότερα στο τέλος του Ιουλίου. Αντίστοιχα οι θάνατοι περιμένουμε να αυξηθούν κι αυτοί φτάνοντας τους 27-28 μέσοσταθμικά, γύρω στις αρχές Αυγούστου».

Έσπευσε να επισημάνει πως μετά θα υπάρξει μια φάση αποκλιμάκωσης τονίζοντας ότι αν καταστεί δυνατό να «δαμαστεί» μέσα στον Αύγουστο η πανδημία, τότε ο Σεπτέμβριος θα είναι καλύτερος.

Πρότεινε, δε, τη λήψη ορισμένων μέτρων όπως την επιβολή υποχρεωτικού τεστ για τους εργαζομένους: «Να μην φοβηθεί η πολιτεία να βάλει υποχρεωτικότητα σε τεστ των εργαζομένων και βεβαίως μάσκα σε όσους εργάζονται σε χώρο όπου υπάρχει συνωστισμός».

Ματίνα Παγώνη: Να μην ξεχάσουμε τη μάσκα – Το ΕΣΥ πιέστηκε

Στην ίδια εκπομπή βρέθηκε καλεσμένη και η Πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, λέγοντας πως πλέον αυξάνεται η πίεση στα νοσοκομεία: «Αυτή την εβδομάδα το ΕΣΥ πιέστηκε. Τα κρεβάτια νον κοβιντ αρχίσαμε να τα κάνουμε κόβιντ. Αυξάνεται σε κάθε νοσοκομείο ο αριθμός των κλινών κόβιντ. Δεν είναι τόσο απλά όσο τα νομίζουν όλοι».

Τέλος, σημείωσε πως χρειάζεται προσοχή στις διακοπές, εστιάζοντας στην προστασία που προσφέρει η μάσκα. «Να μην ξεχάσουμε τη μάσκα. Να είναι μέσα στη βαλίτσα μας και την τσάντα μας. Σώζοει ζωές», ανέφερε.

Διαβάστε επίσης:

Κίνηση τώρα: Σημαντικές καθυστερήσεις σε Κηφισό και Αθηνών-Λαμίας (live χάρτης)

Τσίπρας: Η Ντίνα Κώνστα «έφυγε» αλλά έζησε τη ζωή όπως ήθελε να τη ζήσει (photo)

Κυκλάδες: Αυτά είναι τα τρία νησιά που «αποθεώνει» το National Geographic

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:05