search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 22:33
MENU CLOSE

Πολιτική κρίση στην Ιταλία: Ο Ντράγκι θέλει να παραιτηθεί και ο Ματαρέλα τον εμποδίζει

14.07.2022 18:59
italy-ntragki-1-new

Ο Μάριο Ντράγκι δηλώνει έτοιμος να υποβάλει την παραίτησή του αφού το Κίνημα Πέντε Αστέρων, βασικό μέλος του συνασπισμού του, έκανε πράξη την απειλή του και δεν συμμετείχε σε ψηφοφορία για ένα πακέτο βοήθειας σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά που πλήττονται από τις υψηλές τιμές της ενέργειας.

H συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου αναβλήθηκε και ο Ντράγκι μετέβη στο προεδρικό μέγαρο για να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα. Η συνάντηση διήρκεσε μία ώρα.

Σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός θέλει να επιλέξει την οδό της παραίτησης, αλλά ο Ματαρέλα επιθυμεί να παραμείνει ο Ντράγκι στην θέση του μέχρι το τέλος αυτής της νομοθετικής περιόδου, την ερχόμενη άνοιξη.

Στο μεταξύ, ο Τζουζέπε Κόντε, πρόεδρος του Κινήματος Πέντε Αστέρων (οι γερουσιαστές του οποίου δεν έδωσαν σήμερα το μεσημέρι ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση), πριν από λίγο δήλωσε: «Δεν δεχόμαστε πιέσεις και εκβιασμούς. Δεν θα συναινέσουμε ποτέ με την δημιουργία νέας εγκατάστασης για την αποτέφρωση των απορριμμάτων στην περιοχή της ιταλικής πρωτεύουσας».

Αναμένεται να εξακριβωθεί αν ο Ιταλός πρόεδρος θα πείσει, τελικά, τον Μάριο Ντράγκι να παραμείνει στην θέση του, έπειτα από νέα ψήφο εμπιστοσύνης της βουλής και της γερουσίας της Ρώμης.

Η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι έλαβε πριν λίγο ψήφο εμπιστοσύνης από τη Γερουσία της Ρώμης, η οποία ενέκρινε και τα πιο πρόσφατα οικονομικά μέτρα στήριξης πολιτών και επιχειρήσεων.

Το Κίνημα Πέντε Αστέρων, όμως, όπως είχε ανακοινώσει, δεν πήρε μέρος στην ψηφοφορία. Συνολικά, την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση του τεχνοκράτη πρωθυπουργού εκφράσθηκαν 172 γερουσιαστές, σε σύνολο 315.

Οι «πεντάστεροι» γερουσιαστές, δεν εισήλθαν στην αίθουσα της Γερουσίας, κατά την ψηφοφορία.

Διαβάστε επίσης:

Απαγορεύτηκαν οι διαφημίσεις για «γνωριμίες με γυναίκες από την Ουκρανία» – Οι λόγοι της απόφασης (photos)

Η απίστευτη περιπέτεια της Ράουντι: Η γάτα που «παραθέριζε» επί τρεις εβδομάδες στο αεροδρόμιο της Βοστώνης (photos)

Μαρκ Φλάισμαν: Με υποβοηθούμενη αυτοκτονία πέθανε ο ιδιοκτήτης του θρυλικού κλαμπ «Studio 54» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 22:19