search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:10
MENU CLOSE

Βρετανία: «Κόκκινος συναγερμός» για τις υψηλές θερμοκρασίες – Ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 40 βαθμούς (Video)

15.07.2022 15:49
bretania_new

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μπαίνει η Βρετανία, καθώς στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας οι θερμοκρασίες θα αγγίξουν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Πιο συγκεκριμένα, τη Δευτέρα και την Τρίτη η μετεωρολογική υπηρεσία της Βρετανίας προβλέπει ότι η θερμοκρασία σε διάφορες περιοχές της Αγγλίας μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει ακόμη και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Γι αυτό το λόγο έχει εκδώσει κόκκινο συναγερμό για ακραία ζέστη σε διάφορες περιοχές της χώρας. Μεταξύ άλλων για το Λονδίνο αλλά και περιοχές που εκτείνονται από την κεντρική Αγγλία μέχρι νοτιοδυτικά στο Μάντσεστερ και νοτιοανατολικά μέχρι το Γιορκ.

Όπως επισημαίνουν οι μετεωρολόγοι πρόκειται για ένα πρωτόγνωρο φαινόμενο που μπορεί να έχει «σοβαρό αντίκτυπο σε ανθρώπους και υποδομές».

Με τη σειρά τους, οι Υγειονομικές αρχές της χώρας έχουν ανεβάσει το επίπεδο συναγερμού για υψηλές θερμοκρασίες από το 3 στο 4 που είναι το μέγιστο. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι χαρακτηρισμένο «Εθνική Έκτακτη Ανάγκη» καθώς προβλέπεται «Σοβαρός ή Παρατεταμένος Καύσωνας».

Πρακτικά αυτό σημαίνει, όπως τονίζει ο Αρμόδιος Οργανισμός Ασφάλειας Υγείας (UKHSA), ότι θα πρέπει όλοι οι πολίτες να πάρουν τα μέτρα τους για να προφυλαχτούν από τη ζέστη.

«Όχι μόνο οι λεγόμενες ομάδες υψηλού κινδύνου αλλά ακόμη και υγιή άτομα με καλή φυσική κατάσταση», όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο UKHSA.

Αν επαληθευθεί η εκτίμηση της μετεωρολογικής υπηρεσίας της Βρετανίας, θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας που καταγράφεται τόσο υψηλή θερμοκρασία.

Μέχρι σήμερα το υψηλότερο ρεκόρ είναι 38,7 βαθμοί Κελσίου και σημειώθηκε στις 25 Ιουλίου του 2019 στο Βοτανικό Κήπο του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ.

Διαβάστε επίσης:

Βρετανία: Είδος υπό… εξαφάνιση οι κόκκινοι τηλεφωνικοί θάλαμοι – Ο ρόλος των κινητών τηλεφώνων

Έλον Μασκ: Δεύτερο παιδί με τη θετή του κόρη απέκτησε ο 76χρονος πατέρας του

Συντετριμμένη η Ιβάνκα Τραμπ από τον θάνατο της μητέρας της: «Ήταν πρότυπο δύναμης – Θα μου λείπει πάντα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:10