search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:26
MENU CLOSE

Βρετανία: Είδος υπό… εξαφάνιση οι κόκκινοι τηλεφωνικοί θάλαμοι – Ο ρόλος των κινητών τηλεφώνων

15.07.2022 14:03
vretania_tilefonikos_thalamos_new
credit: pixabay

Τα κινητά τηλέφωνα «εξαφανίζουν» τους χαρακτηριστικούς κόκκινους τηλεφωνικούς θαλάμους από τη Βρετανία… Η ζήτηση μειώνεται, αφού οι πάντες μιλούν στο κινητό και ο βρετανικός οργανισμός τηλεπικοινωνιών, ΒΤ, αποφάσισε να αποσύρει χιλιάδες από τους εναπομείναντες κόκκινους θαλάμους.

Το θέμα απασχολεί τα βρετανικά ΜΜΕ καθώς οι κόκκινοι τηλεφωνικοί θάλαμοι είναι «σήμα κατατεθέν» για τη χώρα. Παρόλα αυτά το ένα τέταρτο των τηλεφωνικών θαλάμων θα αποσυρθεί τον επόμενο χρόνο από τους δρόμους, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της εταιρίας ΒΤ, Άνταμ Κρόζιερ, στην χθεσινή ετήσια γενική συνέλευση του οργανισμού.

Η ΒΤ έχει σήμερα 21.000 λειτουργικά τηλέφωνα στους δρόμους της Βρετανίας, από τα οποία τα 3.600 είναι οι χαρακτηριστικοί κόκκινοι θάλαμοι. Το ένα τέταρτο από αυτούς θα αποσυρθεί από την χρήση. Θα μείνουν μόνο σε περιοχές όπου δεν υπάρχει καλό σήμα της κινητής τηλεφωνίας, ή όπου έχει παρατηρηθεί συχνή χρήση για την αναφορά ατυχημάτων, ή προσφυγή σε γραμμές βοήθειας.

Η ΒΤ σε μία προσπάθεια διάσωσης κάποιων κόκκινων τηλεφωνικών θαλάμων έχει έλθει σε επικοινωνία με τις τοπικές κοινότητες για να «υιοθετήσουν» τέτοιους θαλάμους έναντι του συμβολικού ποσού της 1 λίρας ή να διατεθούν για αλλαγή χρήσης και να γίνουν βιβλιοθήκες-μινιατούρες και γκαλερί τέχνης.

Ο εκπρόσωπος της ΒΤ δήλωσε ότι η εταιρία είναι υποχρεωμένη να επανεξετάσει το θέμα των τηλεφωνικών θαλάμων και «θα αποσύρει αυτούς που δεν χρησιμοποιούνται».

Οι κόκκινοι τηλεφωνικοί θάλαμοι είναι χαρακτηριστική εικόνα στους δρόμους των βρετανικών πόλεων και οι ξένοι που τις επισκέπτονται δεν χάνουν την ευκαιρία για μία αναμνηστική φωτογραφία σε αυτούς. Όμως η ύπαρξή τους πλέον απειλείται από την κινητή τηλεφωνία και την αλλαγή στις συνήθειες των πελατών της ΒΤ.

Διαβάστε επίσης:

Έλον Μασκ: Δεύτερο παιδί με τη θετή του κόρη απέκτησε ο 76χρονος πατέρας του

Συντετριμμένη η Ιβάνκα Τραμπ από τον θάνατο της μητέρας της: «Ήταν πρότυπο δύναμης – Θα μου λείπει πάντα»

Ιταλία: Η «εβδομάδα των παθών» και οι «εκκλήσεις στον σωτήρα της πατρίδας»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:25