search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 13:54
MENU CLOSE

Ιταλία: Τουρίστας έπεσε στον κρατήρα του Βεζούβιου προσπαθώντας να πιάσει το κινητό του

12.07.2022 11:23
vesuvius_new

Ένας Αμερικανός τουρίστας τραυματίστηκε ελαφρά, όταν έπεσε στον κρατήρα του Βεζούβιου, προσπαθώντας να πιάσει το τηλέφωνό του.

Ο 23χρονος και η οικογένειά του ανέβηκαν στον κρατήρα του ηφαιστείου, σε υψόμετρο 1281 μέτρων, στη Νάπολη, αψηφώντας τις προειδοποιητικές πινακίδες που έχουν τοποθετηθεί για τους επισκέπτες και μπαίνοντας σε μονοπάτια όπου δεν επιτρέπεται η πρόσβαση.

Ο νεαρός προσπάθησε να τραβήξει μία selfie, αλλά το τηλέφωνο γλίστρησε από το χέρι του και έπεσε στην άκρη του κρατήρα. Ο 23χρονος κατέβηκε στο χείλος του κρατήρα για να το πιάσει, αλλά έχασε την ισορροπία του και έπεσε.

Οι οδηγοί που συνοδεύουν τους τουρίστες στον Βεζούβιο έσπευσαν να τον βοηθήσουν και ειδοποίησαν τις αρχές, που κινητοποίησαν ένα ελικόπτερο των ομάδων διάσωσης. Ο νεαρός βγήκε από τον κρατήρα με αμυχές και εκδορές στα χέρια και στην πλάτη, αλλά κανένα τραύμα δεν είναι σοβαρό.

Ο τουρίστας και οι τρεις συγγενείς του θα αντιμετωπίσουν κατηγορίες, καθώς η αστυνομία κατέγραψε το συμβάν ως εισβολή σε απαγορευμένο δημόσιο χώρο.

Οι Αμερικανοί τουρίστες δεν είχαν βγάλει εισιτήριο εισόδου στον χώρο του ηφαιστείου και ακολούθησαν ένα μονοπάτι που έχει σαφείς απαγορευτικές πινακίδες, καθώς θεωρείται επικίνδυνο για τους επισκέπτες.

Τον Σεπτέμβριο του 2017, ένα 11χρονο αγόρι και οι γονείς του σκοτώθηκαν όταν έπεσαν στον κρατήρα του ηφαιστείου Σολφατάρα ντι Ποζουόλι, ένα από τα 40 ηφαίστεια που υπάρχουν δυτικά της Νάπολης. Το αγόρι πιστεύεται ότι λιποθύμησε λόγω των αναθυμιάσεων και έπεσε στον κρατήρα, ενώ την ίδια κατάληξη είχαν και οι γονείς του που προσπάθησα να το βοηθήσουν.

Ο Βεζούβιος θεωρείται ένα από τα πιο επικίνδυνα ηφαίστεια του κόσμου, λόγω της εγγύτητας με την Νάπολη και άλλες κωμοπόλεις που βρίσκονται στους πρόποδες.

Διαβάστε επίσης:

Η Βρετανία συνεχίζει να εκπαιδεύει Ουκρανούς στρατιώτες

Το συγκλονιστικό μυστικό του Μο Φάρα: «Το όνομά μου είναι Χουσεΐν – Έφτασα στην Αγγλία μέσω trafficking» (Video)

Ιστορική στιγμή! Έτσι ήταν το Σύμπαν πριν 13 δισ. χρόνια – Η πρώτη φωτογραφία από το James Webb (photos/video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 13:54