search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 06:22
MENU CLOSE

Η Βρετανία συνεχίζει να εκπαιδεύει Ουκρανούς στρατιώτες

12.07.2022 10:45
Ukraine_new

Εδώ και αρκετές εβδομάδες τρέχει ένα πρόγραμμα με εντολή του Μπόρις Τζόνσον και τη σύμφωνη γνώμη όλων των κομμάτων που περιλαμβάνει ειδικευμένη και υψηλή εκπαίδευση σε Ουκρανούς στρατιώτες που θα χειριστούν τα υπερσύγχρονα δυτικά όπλα σε κομβικά σημεία των μαχών.

Κανονικά αυτή η εκπαίδευση διαρκεί πάνω από μισό χρόνο για τα επίλεκτα τμήματα του βρετανικού στρατού. Ο υπουργός Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, Μπεν Γουάλας, δήλωσε: «Η επιθυμία μας είναι οι Ουκρανοί στρατιώτες, στον πόλεμο με την Ρωσία, να λάβουν την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση που υπάρχει. Εκπαιδεύουμε πεπειραμένους Ουκρανούς στρατιώτες από την πρώτη γραμμή των μαχών».

Οι στρατιώτες αυτοί είναι από 18 έως και 60 ετών και λαμβάνουν εκπαίδευση στη χρήση αυτομάτων όπλων και υπερσύγχρονων εκτοξευτήρων έως πρώτες βοήθειες και εξουδετέρωση ναρκών.

Η Μεγάλη Βρετανία είναι ένας από τους σημαντικότερους συμμάχους της Ουκρανίας σε αυτό τον πόλεμο και η συμμετοχή της στον εξοπλισμό και την εκπαίδευση των στρατιωτών συνεχίζεται και μετά την παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον.

Ο πρόεδρος Ζελένσκι την Παρασκευή που μας πέρασε, είχε την ευκαιρία να συγχαρεί στο μέτωπο του πρώτους εκπαιδευμένους στρατιώτες που ήδη επιχειρούν πλέον στην Ουκρανία.

Διαβάστε επίσης:

Ιστορική στιγμή! Έτσι ήταν το Σύμπαν πριν 13 δισ. χρόνια – Η πρώτη φωτογραφία από το James Webb (photos/video)

Εκρηκτικό κοκτέιλ: Φόβοι για ντόμινο ταραχών λόγω της ακρίβειας (Videos)

Ακτιβιστής διέκοψε την ομιλία του Μπάιντεν για την οπλοκατοχή – Είχε χάσει το γιο του σε μακελειό (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 01:38