search
ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 02:12
MENU CLOSE

Συντριβή αεροσκάφους στην Καβάλα: Δεν εντοπίστηκε επικίνδυνη ουσία – Βρέθηκαν 6 σοροί

17.07.2022 17:15
antonov

Καμία τοξική ή επικίνδυνη ουσία για την υγεία των πολιτών, δεν εντοπίστηκε από την ειδική ομάδα του στρατού που έφτασε στην Καβάλα και ερεύνησε στο σημείο που συνετρίβη το Antonov, με το 8μελές πλήρωμα.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Παγγαίου, Φίλιππο Αναστασιάδη, από το πόρισμα της αυτοψίας που διενήργησε ο ειδικός λόχος του στρατού, σε έδαφος και αέρα, προέκυψε πως δεν υπάρχουν ραδιενεργά, χημικά ή βιολογικά στοιχεία.

«Η όλη επιχείρηση στο σημείο της συντριβής συνεχίζεται από τις ομάδες της ΕΜΑΚ που έχουν μπει προκειμένου να περισυλλέξουν τις έξι σορούς που έχουν εντοπιστεί από το drone», πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Εξηγώντας τη διαδικασία μεταφοράς των σορών, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι θα γίνει ακολουθώντας τη σύμβαση που έχει το προξενείο της Ουκρανίας. Οι σοροί θα μεταφερθούν στην Κομοτηνή για ιατροδικαστική εξέταση και στο γραφείο τελετών που έχει σύμβαση με την Ουκρανική κυβέρνηση.

Στο μεταξύ, η επιχείρηση θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες για την απομάκρυνση των πολλών πυρομαχικών που βρίσκονται διάσπαρτα στην περιοχή. Για αυτό τον λόγο θα συνεχίσουν να υφίσταται τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον αποκλεισμό της περιοχής.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Σεισμός τώρα στο Ηράκλειο

ΕΛ.ΑΣ.: Σε διαθεσιμότητα οι δύο αστυνομικοί για τις «βόλτες» με το περιπολικό (Video)

Χάρτης Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς: Πολύ υψηλός και τη Δευτέρα για 5 περιφέρειες

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 01:02