ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 15:16
MENU CLOSE

Twitter - Έλον Μασκ: Ραντεβού τον Οκτώβριο στις δικαστικές αίθουσες

19.07.2022 20:29

Η αγωγή της Twitter στον Έλον Μασκ για την ακύρωση της εξαγοράς των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα εκδικαστεί τον Οκτώβριο, αφού δικαστής του Ντέλαγουερ δήλωσε την Τρίτη ότι η εταιρεία κοινωνικής δικτύωσης αξίζει μια γρήγορη επίλυση της συμφωνίας.

To Twitter από την πλευρά του, είχε ζητήσει η δίκη να γίνει τον Σεπτέμβριο.

Το Πρωτοδικείο του Ντέλαγουερ ανακοίνωσε ότι τα δύο μέρη ήταν σε θέση να χειριστούν μια ταχεία δίκη.

«Η πραγματικότητα είναι ότι η καθυστέρηση απειλεί ανεπανόρθωτη ζημιά στους πωλητές», έκρινε η δικαστής αναφερόμενη στο Twitter.

Ζήτησε από τα μέρη να επεξεργαστούν το χρονοδιάγραμμα της δίκης, το οποίο όρισε σε πέντε ημέρες.

Η πλατφόρμα υποστηρίζει ότι ο Μασκ παραβίασε τη συμφωνία εξαγοράς και ζητά από τη δικαστή να τον διατάξει να την ολοκληρώσει στη συμφωνημένη τιμή των 54,20 δολαρίων ανά μετοχή.

Ο δικηγόρος του Twitter, ο Ουίλιαμ Σάβιτ, υποστήριξε κατά τη σημερινή διαδικασία ότι ο αριθμός των ψεύτικων και μπότ λογαριασμών στην πλατφόρμα δεν είχε καμία σχέση με τη συμφωνία εξαγοράς από τον Μασκ. Ισχυρίστηκε ότι ο επιχειρηματίας πρόβαλε αυτή τη δικαιολογία επειδή «αναζητούσε διέξοδο από μια συμφωνία που δεν είχε διέξοδο».

Ο δικηγόρος του Μασκ από την άλλη κατηγόρησε το Twitter ότι κωλυσιεργούσε και δεν έδινε τις πληροφορίες που ζητούσε ο επιχειρηματίας αναφορικά με το πώς υπολογίζει τον αριθμό των πλαστών λογαριασμών. «Όταν ο κ. Μασκ άρχισε να ρωτάει, οι απαντήσεις που πήρε ήταν ανησυχητικές», είπε ο Άντριου Ρόσμαν, υποστηρίζοντας ότι θα χρειαστούν «μήνες» για να αναλυθούν τα δεδομένα και να απαντηθούν οι ερωτήσεις αυτές.

Ο Ρόσμαν απέρριψε επίσης τον υπαινιγμό ότι ο Μασκ προσπαθεί να βλάψει το Twitter, επισημαίνοντας ότι ο πελάτης του έχει μεγαλύτερο μερίδιο μετοχών στην εταιρεία, απ’ όλους τους διευθυντές του Twitter μαζί.

Διαβάστε επίσης:

Ντράγκι: Την Τετάρτη η κορύφωση του πολιτικού θρίλερ – Θα ανακοινώσει τις προθέσεις του στη Γερουσία

Νάπολη: Καλόγρια εκτός εαυτου διακόπτει φιλί γυναικών – «Αυτά είναι έργο του διαβόλου» (Video)

Καύσωνας: «Λιώνει» η Βρετανία – Ιστορικά ρεκόρ θερμοκρασίας, προβλήματα στις μετακινήσεις

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 15:15
Exit mobile version