search
ΤΕΤΑΡΤΗ 05.06.2024 10:11
MENU CLOSE

Υπό έλεγχο οι φωτιές στη Σαλαμίνα – Τρία πύρινα μέτωπα ξέσπασαν ταυτόχρονα – Υπόνοιες για εμπρησμό

20.07.2022 18:13
fotia-salamina-12-new

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης στο λόφο Πατρίς στη Σαλαμίνα, ενώ σχεδόν ταυτόχρονα ξέσπασαν ακόμη δύο στην περιοχή. Λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ τα δύο από τα τρία μέτωπα τέθηκαν υπό έλεγχο, ενώ, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, υπό έλεγχο αναμένεται να τεθεί και το τρίτο στον λόφο Πατρίς.

Νωρίτερα, εκκενώθηκαν οικισμοί ενώ δόθηκε εντολή και για το Κέντρο Υγείας Σαλαμίνας. Ωστόσο η εκκένωση του Κέντρου Υγείας αναβάλλεται, προς το παρόν, με νέα εντολή της πυροσβεστικής, όπως ενημερώνει το υπουργείο Υγείας.

Στην ενημέρωση αναφέρεται, επίσης, ότι ένα περιστατικό με έμφραγμα μεταφέρεται στο ΓΝ Νίκαιας.

Ο δήμαρχος της Σαλαμίνας επιβεβαίωσε ότι ξέσπασαν ταυτόχρονα τρεις φωτιές «όλες κοντά στο κέντρο της πόλης». «Σβήναμε τη μία, άναβε η επόμενη, υπάρχει σχέδιο», είπε.

Μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha είπε πως οι φλόγες είχαν πλησιάσει τα πρώτα σπίτια, ενώ στον ΣΚΑΪ άφησε υπόνοιες για εμπρησμό.

«Αυτή την εικόνα έχω, τρία διαφορετικά μέτωπα, δίπλα στο κέντρο της πόλης, έχουμε δώσει εντολή εκκένωσης για να μην έχουμε προβλήματα. Λίγες δεκάδες μέτρα είναι η φωτιά μακριά από τα σπίτια. Δεν έχουμε εικόνα ακόμα για καμένα σπίτια ή αυτοκίνητα», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Ο στόχος είναι να εκκενωθεί η περιοχή εγκαίρως για την ασφάλεια του κόσμου. Δεν με προβληματίζει το τριπλό μέτωπο είμαι σίγουρος τι συμβαίνει. Είδαμε φωτιά το ένα μέτωπο και αμέσως απέναντι στον άλλο λόφο ξέσπασε η άλλη».

Συνολικά, επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 12 οχήματα, 6 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ υπάρχει συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες. Επιπροσθέτως, ακτοπλοϊκώς ήρθαν στη Σαλαμίνα από Πειραιά 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Η πρώτη φωτιά ξέσπασε στον λόφο Πατρίς, η δεύτερη στον λόφο «Ανεμόμυλοι» και η τρίτη στην περιοχή «Σαμάρι».

Και για τις τρεις πυρκαγιές επιχειρούν από αέρος 6 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, ενώ από τον Πειραιά μεταβαίνουν 12 πυροσβέστες με 5 οχήματα.

Μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους για εντολή εκκένωσης από τους Πρόποδες του Ευριπίδειου Θεάτρου προς Παραλία Ακτή Καραϊσκάκη.

Το 112 ενεργοποιήθηκε και για τις οδούς Αγίου Νικολάου και Αγίου Θεράποντος.

Η κυκλοφορία διακόπηκε επί της Λεωφόρου Φανερωμένης και στα δύο ρεύματα, από το ύψος της συμβολής της με τη Λεωφόρο Σαλαμίνος έως το ύψος της συμβολής της με τη Λεωφόρο Γαλαξιδίου, ενώ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λ.Φανερωμένης και στην οδό Μαραθώνος.

Διαβάστε επίσης:

ΕΚΑΒ: Συνολικά 34 ασθενείς από τις πυρόπληκτες περιοχές μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία

Λεωνίδας Κουτσόπουλος: Συγκλονίζουν τα βίντεο που δημοσίευσε από τη φωτιά στο Ντράφι (Videos)

Σε ύφεση η φωτιά στην Πεντέλη: Δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο – Φόβοι για αναζωπυρώσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 05.06.2024 10:10