search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 15:40
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Βρέθηκε σπάνιο αυγό Φαμπερζέ σε κατασχεμένο γιοτ Ρώσου μεγιστάνα

21.07.2022 23:31
faberze_new

Ένας πολύτιμος «θησαυρός» εντοπίστηκε σε ρωσικό πολυτελές γιοτ ολιγάρχη που έχει μπει στη μαύρη λίστα των αμερικανικών κυρώσεων.

Πιο συγκεκριμένα, βρέθηκε ένα πολύτιμο αυγό Φαμπερζέ σε γιοτ αξίας 300 εκατ. δολαρίων, με τις αμερικανικές εισαγγελλικές αρχές να προχωρούν σε σχόλιο για το εύρημα, χαρακτηρίζοντάς το ένα από τα πιο ενδιαφέροντα που έχει μέχρι στιγμής αποκαλυφθεί.

«Ας μιλήσουμε για τα ενδιαφέροντα: τα γιοτ», δήλωσε σε ειδικό φόρουμ, αφιερωμένο στο πάγωμα και την κατάσχεση ρωσικών περιουσιακών στοιχείων, η αναπληρώτρια γενική εισαγγελέας των ΗΠΑ Λίζα Μόνακο.

«Βρίσκουμε πραγματικά ενδιαφέροντα αντικείμενα… κερδίσαμε Φαμπερζέ αυγό σε γιοτ, γίνεται ακόμη πιο ενδιαφέρον», πρόσθεσε.

Χωρίς η Μόνακο να λέει ακριβώς σε ποιο γιοτ αναφέρεται, δήλωσε ότι το πλωτό μέσο έχει δέσει στο Σαν Ντιέγκο αφού είχε αποπλεύσει από τα Φίτζι, τον περασμένο μήνα.

Γιοτ αξίας 300 εκατομμυρίων δολαρίων, με το όνομα Amadea, απέπλευσε από τα Φίτζι στο Σαν Ντιέγκο ύστερα από έντονη δικαστική διαμάχη με πρωταγωνιστή Ρώσο ολιγάρχη.

«Συνεργαζόμαστε με τις αρχές επιβολής του νόμου σε όλο τον κόσμο για να διεξαγάγουμε έρευνες στα γιοτ και να έχουμε τη δυνατότητα να προχωρήσουμε σε κατασχέσεις» τόνισε η αναπληρώτρια γενική εισαγγελέας των ΗΠΑ.

Συμπλήρωσε, ακόμη, πως εάν το αυγό θεωρηθεί αυθεντικό, τότε θα σημαίνει ότι η αξία του ανέρχεται σε εκατομμύρια δολάρια.

Διαβάστε επίσης:

Τσαβούσογλου: «Τι εννοείτε όταν λέτε ελληνικός εναέριος χώρος; – Με 6 μίλια χωρικά ύδατα ζητούν εναέριο χώρο 10 μιλίων»

Θετικός στον κορωνοϊό ο Τζο Μπάιντεν – Έχει συνάχι, κόπωση και ξηρό βήχα

Παραίτηση με… συναίσθημα για τον Ντράγκι: «Kαι οι κεντρικοί τραπεζίτες έχουν καρδιά» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 15:35