search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:09
MENU CLOSE

Λιζ Τρας: Η νέα «Σιδηρά Κυρία» της Βρετανίας φαβορί για τη διαδοχή Τζόνσον (Photos/Videos)

21.07.2022 17:57
truss-new

«Έχω τη δική μου προσωπικότητα», δήλωσε η Λιζ Τρας προσπαθώντας να απαντήσει στις παρατηρήσεις ότι φροντίζει να καλλιεργεί  την εικόνα της νέας «Σιδηράς Κυρίας» για να γοητεύσει την κομματική βάση στην τελική ευθεία για την ανάδειξη του νέου ηγέτη των Τόρις, όπου αντιμετωπίζει τον Ρίσι Σούνακ.

Η υπουργός Εξωτερικών, όπως σημειώνουν οι πιο προσεκτικοί παρατηρητές, φωτογραφίζεται με σύνολα που παραπέμπουν στις ενδυματολογικές επιλογές της Μάργκαρετ Θάτσερ. Είναι εξάλλου μια δοκιμασμένη «συνταγή», αφού κάτι αντίστοιχο έκανε και η πρώην πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι.

«Είναι ενοχλητικό που οι γυναίκες πολιτικοί πάντα συγκρίνονται με την Μάργκαρετ Θάτσερ, ενώ οι άνδρες πολιτικοί δεν συγκρίνονται με τον Τεντ Χιθ», δήλωσε η Λιζ Τρας στο GB News, προσθέτοντας: «Έχω τη δική μου προσωπικότητα».

Πολιτικές θέσεις και προσωπικές αποκαλύψεις

Και συνέχισε με πολιτικές διακηρύξεις, που έχουν ενδιαφέρον:

«Έκανα λάθος που αντιτάχθηκα στο Brexit», είπε η Λιζ Τρας, καθώς δεν την παίρνει να πάει κόντρα στη κομματική βάση. «Έκανα λάθος  και είμαι έτοιμη να παραδεχτώ ότι έκανα λάθος», είπε, προσθέτοντας ότι θέλει να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες της πολιτικής επιλογής που υπηρέτησε ο Μπόρις Τζόνσον.

Έκλεισε το μάτι σε όσους εξακολουθούν να είναι κοντά στον Τζόνσον, λέγοντας ότι υποστήριξε την παραμονή του Τζόνσον στην ηγεσία του κόμματος, αλλά «δυστυχώς» έφτασε σε ένα σημείο που δεν μπορούσε πλέον να ηγείται, αφού έχασε την στήριξη της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Η υπουργός Εξωτερικών που έχει υπηρετήσει σε υπουργικές θέσεις από την εποχή Κάμερον δήλωσε ότι «αυτό που χρειάζεται επειγόντως ο βρετανικός λαός είναι αλλαγή».

Εμφανίστηκε ενωτική, λέγοντας πως αν κερδίσει τις εσωκομματικές εκλογές ο αντίπαλός της Ρίσι Σούνακ δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να υπηρετήσει σε μία κυβέρνηση με εκείνον πρωθυπουργό. Πρόσθεσε μάλιστα ότι αν κερδίσει εκείνη «θα ήταν ευτυχής να έχει στην κυβέρνησή της άτομα που υποστήριξαν τον αντίπαλό της».

Για την κρίση στην Ουκρανία, η Λιζ Τρας είπε κατηγορηματικά ότι δεν θα στείλει Βρετανούς στρατιώτες στην Ουκρανία. Η κυβέρνηση κάνει «ό,τι μπορεί» στον πόλεμο κατά της Ρωσίας, πρόσθεσε.

Αποκαλύπτοντας κάποιες πιο προσωπικές πτυχές, η Λιζ Τρας, ανέφερε ότι είναι θαυμάστρια της Γουίτνεϊ Χιούστον. «Ίσως κάτι που δεν ξέρουν οι άνθρωποι για μένα είναι ότι μου αρέσει η μουσική της δεκαετίας του 1980 και μου αρέσει το καραόκε. Το αγαπημένο μου τραγούδι είναι το I Wanna Dance της Γουίτνεϊ Χιούστον», είπε.

Η γλώσσα του σώματος

Κι επειδή στη Βρετανία τίποτα δεν μένει στην τύχη, το Skynews  συζήτησε με την Τζούντι Τζέιμς, που ξέρει να αναλύει τη γλώσσα του σώματος.

Τι είπε, λοιπόν, για την Λιζ Τρας:

Έχει τα δικά της προβλήματα καθώς θέλει να παρουσιάζεται ως δυνητική πρωθυπουργός.

«Τείνει να δείχνει αυτό που θα αποκαλούσα ασυμβίβαστη. Θέλει να ακούγεται και να φαίνεται σκληρή», είπε η Τζούντι Τζέιμς, προσθέτοντας ότι είναι σαφές πως προσπαθεί να μιμηθεί τη Μάργκαρετ  Θάτσερ, αλλά δεν είναι πάντα πειστική.

«Αλλά κάτω από την φαινομενική σκληρότητα είναι εύθραυστη. Η γλώσσα του σώματός της και ο τόνος της φωνής έχουν μία ευθραυστότητα και νομίζω ότι πρέπει να το ελέγξει αυτό για να δείχνει πιο αποτελεσματική», είπε η Τζούντι Τζέιμς.

Διαβάστε επίσης:

Θετικός στον κορωνοϊό ο Τζο Μπάιντεν

Τσαβούσογλου: «Τι εννοείτε όταν λέτε ελληνικός εναέριος χώρος; – Με 6 μίλια χωρικά ύδατα ζητούν εναέριο χώρο 10 μιλίων»

Ελλάδα, Ισπανία και Πορτογαλία απορρίπτουν το σχέδιο της ΕΕ για μείωση του φυσικού αερίου κατά 15%

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 22:08