search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:04
MENU CLOSE

Ο διευθυντής της CIA βάζει τέλος στην παραφιλολογία για τον Πούτιν – «Είναι απολύτως υγιής»

21.07.2022 14:42
putin_new

Η CIA διέψευσε το αφήγημα -που επί μήνες προσπαθούσαν να προωθήσουν διάφορες πηγές- για την κατάσταση της υγείας του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο επικεφαλής της αμερικανικής υπηρεσίας αντικατασκοπείας δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο Πούτιν αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Ο Γουίλιαμ Μπερνς δήλωσε χαρακτηριστικά ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο Πούτιν αντιμετωπίζει κάποιο σοβαρό πρόβλημα και πρόσθεσε ότι αντιθέτως δείχνει «πολύ υγιής».

«Υπάρχουν πολλές φήμες για την υγεία του προέδρου Πούτιν και στον βαθμό που μπορούμε να πούμε κάτι, είναι απολύτως υγιής», δήλωσε ο Μπερνς, μιλώντας στο Φόρουμ Ασφαλείας του Άσπεν, στο Κολοράντο. Και αστειευόμενος πρόσθεσε ότι αυτό που είπε δεν αποτελεί επίσημη κρίση της αντικατασκοπείας.

Ο Γουίλιαμ Μπερνς υπηρέτησε ως πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Μόσχα και επισήμανε ότι έχει προσωπική άποψη για τον Ρώσο ηγέτη καθώς τον παρακολουθεί εδώ και δύο δεκαετίες.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν «πιστεύει βαθιά στον έλεγχο και στον εκφοβισμό» και αυτές οι πεποιθήσεις έχουν γίνει πιο σταθερές τις τελευταίες δεκαετίες, εκτίμησε ο επικεφαλής της CIA, προσθέτοντας:  «Είναι πεπεισμένος ότι η μοίρα του ως ηγέτη της Ρωσίας είναι να αποκαταστήσει την Ρωσία ως μεγάλη δύναμη. Πιστεύει ότι το κλειδί για να το επιτύχει είναι να ξαναδημιουργήσει μία σφαίρα επιρροής στην γειτονιά της Ρωσίας και αυτό δεν μπορεί να το κάνει χωρίς τον έλεγχο της Ουκρανίας».

Ο Γουίλιαμ Μπερνς επισκέφθηκε την Μόσχα τον Νοέμβριο για να προειδοποιήσει για τις σοβαρές συνέπειες που θα είχε μία εισβολή στην Ουκρανία, καθώς η αμερικανική αντικατασκοπεία είχε στοιχεία για τις επικείμενες κινήσεις των Ρώσων. Όμως όπως δήλωσε ο διευθυντής της CIA, «έφυγε πιο μπερδεμένος» από τη Μόσχα. Τα σχέδια του Ρώσου ηγέτη είχαν βασιστεί σε «προφανώς αβάσιμα συμπεράσματα και κάποιες φαντασιώσεις, ειδικά για την πρόθεση της Ουκρανίας να αντισταθεί».

«Ο Πούτιν πραγματικά πιστεύει στα όσα λέει. Τον έχω ακούσει να λέει ότι η Ουκρανία δεν είναι μια πραγματική χώρα. Όμως οι πραγματικές χώρες αντιστέκονται. Και αυτό ακριβώς έχουν κάνει οι Ουκρανοί», είπε ο Μπερνς.

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν καθώς ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, με την αποστολή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς.

Νωρίτερα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, είχε δηλώσει ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις της χώρας του στην Ουκρανία δεν εστιάζονται πλέον μόνο στα ανατολικά, προσθέτοντας ότι η στρατηγικής της Μόσχας έχει αλλάξει από την στιγμή που η Δύση εξακολουθεί να προμηθεύει το Κίεβο με υπερσύγχρονα όπλα μεγάλου βεληνεκούς.

Εξουθενωμένος, κοιμήθηκε σε επίσημη συνάντηση και «έκοψαν» το live

Οι φήμες για την κακή κατάσταση της υγείας του Ρώσου προέδρου είχαν αναζωπυρωθεί στις αρχές του Ιουλίου, όταν σε συνάντηση στο Κρεμλίνο φαινόταν να κλείνει τα μάτια και να κοιμάται.

Το πρόσωπο του Ρώσου προέδρου έδειχνε πρησμένο και ήταν εμφανώς καταβεβλημένος, στη συνάντηση που είχε με το υπουργό Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου.

Η συνάντηση είχε γίνει μπροστά στις κάμερες και ο 69χρονος Πούτιν κάποια στιγμή έδειχνε να χάνει την επαφή με το περιβάλλον και να κλείνει τα μάτια.

Αμέσως η κάμερα έκλεισε, προφανώς για να μην καταγραφεί η εικόνα του καταβεβλημένου ηγέτη.

Διαβάστε επίσης:

Παραίτηση με… συναίσθημα για τον Ντράγκι: «Kαι οι κεντρικοί τραπεζίτες έχουν καρδιά» (Video)

Λος Άντζελες: Απίστευτη κλοπή κοσμημάτων – Πολύτιμοι λίθοι, ρολόγια Rolex και ακατέργαστα διαμάντια έκαναν… φτερά! (Video/Photos)

Παραιτήθηκε ο Μάριο Ντράγκι – Πρόωρες κάλπες στην Ιταλία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 18:38