search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:31
MENU CLOSE

Λος Άντζελες: Απίστευτη κλοπή κοσμημάτων – Πολύτιμοι λίθοι, ρολόγια Rolex και ακατέργαστα διαμάντια έκαναν… φτερά! (Video/Photos)

21.07.2022 12:19
kosmimata-klopi-new

Πολύτιμες πέτρες και χρυσαφικά αξίας εκατομμυρίων δολαρίων έκαναν… φτερά από ένα θωρακισμένο όχημα, που ήταν σταθμευμένο σε πάρκινγκ κοντά στο Λέμπεκ στην Καλιφόρνια, σε μια υπόθεση που θυμίζει κινηματογραφική ταινία.

Οι άνδρες της εταιρίας που συνόδευαν το πολύτιμο φορτίο δεν αντιλήφθηκαν τίποτα και έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν διαπίστωσαν ότι είχε γίνει διάρρηξη στο θωρακισμένο όχημα και το φορτίο έλειπε.

Η κλοπή έγινε μεταξύ 2 και 2.30 μετά τα μεσάνυχτα της 11ης Ιουλίου στο πάρκινγκ του σταθμού εξυπηρέτησης οδηγών Flying J, κοντά στο Λέμπεκ, περίπου 120 χιλιόμετρα βορείως του Λος Άντζελες, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι άνδρες της εταιρίας Brinks είχαν σταματήσει για λίγα λεπτά για να ξεκουραστούν και άφησαν το όχημα αφύλαχτο. Μέσα στη νύχτα κάποιοι – που προφανώς γνώριζαν το φορτίο- κατάφεραν να διαρρήξουν το θωρακισμένο αυτοκίνητο χωρίς να γίνουν αντιληπτοί. Όλα έγιναν μέσα σε μισή ώρα, από ανθρώπους που είχαν τον εξοπλισμό και την οργάνωση για μια τέτοια παράτολμη επιχείρηση.

Η εταιρία ασφαλείας Brinks είχε αναλάβει τη μεταφορά του πολύτιμου φορτίου από έκθεση κοσμημάτων στο Σαν Ματέο προς την Πασαντίνα, όπου επρόκειτο να εκτεθούν σε άλλο επίδειξη κοσμημάτων, σύμφωνα με τον Άρντολντ Ντιουκ που είναι επικεφαλής της Διεθνούς Επίδειξης Πολύτιμων Λίθων και Κοσμημάτων.

“To φορτίο έφυγε από το Σαν Ματέο το βράδυ της Κυριακής, με προορισμό το Λος Άντζελες και το Εκθεσιακό Κέντρο της Πασαντίνα», δήλωσε ο Ντιουκ, στον τοπικό σταθμό KGO. «Κάποια στιγμή τα ξημερώματα της Δευτέρας έγινε η κλοπή».

«Κάνω αυτή τη δουλειά 45 χρόνια και ουδέποτε είχε συμβεί κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Ντιουκ στο CNN.

Οι δράστες κατάφεραν να ανοίξουν το θωρακισμένο ρυμουλκούμενο όχημα στο οποίο είχε τοποθετηθεί το πολύτιμο φορτίο και να αφαιρέσουν 20 μεγάλα κιβώτια, βάρους περίπου 50 κιλών το καθένα. Στα κιβώτια είχαν τοποθετηθεί πολύτιμοι λίθοι, ρολόγια Rolex και χιλιάδες ακατέργαστα διαμάντια, κάποια από τα οποία κοστίζουν 500.000 δολάρια το καθένα, σύμφωνα με τον Άρντολντ Ντιουκ.

«Η ποσότητα των πολύτιμων λίθων και των κοσμημάτων δεν χωρούσε σε ένα αυτοκίνητο Είναι μία εντυπωσιακή ποσότητα χρυσαφικών και δεν βγάζει νόημα να μένει αφύλαχτο αυτό το φορτίο», δήλωσε ο Ντιουκ, εκτιμώντας ότι η συνολική αξία του φορτίου που κλάπηκε είναι περίπου 12 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Ντιουκ έδωσε στις αστυνομικές αρχές εικόνες από κάμερες ασφαλείας από τον εκθεσιακό χώρο στο Σαν Ματέο, όπου καταγράφονται οι επισκέπτες της έκθεσης, ελπίζοντας ότι θα εντοπιστούν κάποιες κινήσεις που ενδεχομένως να δώσουν στις αρχές την άκρη του νήματος για τις έρευνες.

Τα ρολόγια Rolex και πολλά από τα διαμάντια έχουν σειριακούς αριθμούς, πράγμα που σημαίνει ότι είναι μοναδικά και γι αυτό είναι εύκολο να εξακριβωθεί η προέλευσή τους εφόσον βρεθούν τα κλοπιμαία.

Ένας έμπορος δήλωσε στο CNN ότι στο φορτίο αυτό υπήρχαν και δικά του κοσμήματα, κάποια από τα οποία μοναδικά κομμάτια, που ήταν ό, τι κατάφερε να συγκεντρώσει ύστερα από 30 χρόνια δουλειάς. Ο έμπορος δήλωσε ότι έμεινε άφωνος από την κλοπή και περιμένει απαντήσεις από την εταιρία Brinks.

Στις έρευνες ενεπλάκη και το FBI για να βοηθήσει την τοπική αστυνομία. Μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί κάποιοι ύποπτοι για την κλοπή.

Διαβάστε επίσης:

Παραιτήθηκε ο Μάριο Ντράγκι

Ιβάνα Τραμπ: Στη Νέα Υόρκη τελέστηκε η κηδεία της – Συντετριμμένη η Ιβάνκα (Photos)

Θέμα χρόνου η παραίτηση Ντράγκι, μία ανάσα από πρόωρες εκλογές η Ιταλία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:30