search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 05:14
MENU CLOSE

Netflix: Πώς κατάφερε να αποκτήσει την πρώτη ταινία animation του Ρον Χάουαρντ

22.07.2022 10:28
netflix_animation_new

Επιθετικές κινήσεις απέναντι στις προκλήσεις που έχουν παρουσιαστεί και αντιμετωπίζει, κάνει το Netflix.

Με μία κίνηση καταφέρνει διπλό «χτύπημα». Μπαίνει δυναμικά στον τομέα παραγωγής ταινιών animation με την εξαγορά των περίφημων στούντιο Animal Logic, με έδρα την Αυστραλία αλλά και εγκαταστάσεις στον Καναδά, γνωστά στον χώρο της παγκόσμια οπτικουακουστικής βιομηχανίας από τις επιτυχημένες ταινίες «Happy Feet» και «The Lego Movie».

Χάρη, δε, σε αυτή την επενδυτική κίνηση «αποκτά» την πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων του Ρόν Χάουαρντ, «The Shrinking of Treehorn», η οποία βασίζεται στο ομότιτλο ευπώλητο παιδικό μυθιστόρημα της διάσημης συγγραφέως παιδικών βιβλίων Φλόρενς Παρι Χάιντ.

Η μεταφορά του βιβλίου στον κινηματογράφο ως ταινία κινουμένων σχεδίων είχε ανακοινωθεί από τον σκηνοθέτη το 2019 με αρχική πρόθεση να βγει στους κινηματογράφους το Νοέμβριο του 2023.

Με τη ενσωμάτωση της Animal Logic στον κύκλο αναπτυξιακών δραστηριοτήτων του Netflix, επισπεύδονται οι διαδικασίες ολοκλήρωσης του φιλμ, καθώς η ΟΤΤ συνδρομητική υπηρεσία στριμινγκ θέλει να κάνει πιο έντονη την παρουσία της στο χώρο των ταινιών ανιμέισον.

Η ψηφιακή πλατφόρμα συνδρομητικών υπηρεσιών οπτικοακουστικού περιεχομένου έκανε γνωστά τα σχεδία της στο πλαίσιο καθιερωμένης ενημερωσης των μετόχων της με αφορμή τον απολογισμό δραστηριοτήτων της κατά το δεύτερο τριμηνο του 2022.

Εκπροσωπώντας και την Animal Logic πληροφόρησε ότι «θα αποκτήσουμε το κορυφαίο στούντιο ανιμέισον Animal Logic, με  περίπου 800 καταπληκτικούς ανθρώπους στο δυναμικό του, κυρίως στο Σίδνεϊ και το Βανκούβερ, το οποίο θα μας βοηθήσει να επιταχύνουμε την ανάπτυξη των δυνατοτήτων παραγωγής ανιμέισον.  Με αυτό τον τρόπο ενισχύουμε  τη δέσμευσή μας να δημιουργήσουμε ένα στούντιο animation παγκόσμιας κλάσης».

«Το Animal Logic είναι ένα κορυφαίο στούντιο κινουμένων σχεδίων με καινοτόμο τεχνολογία που θα ενισχύσει την υπάρχουσα επιχείρησή μας και θα αυξήσει τη μακροπρόθεσμη ικανότητά μας στον χώρο των κινουμένων σχεδίων, ώστε να μπορούμε να διασκεδάζουμε καλύτερα τα μέλη μας σε όλο τον κόσμο», τόνισε η Έιμι Ρέινχαντ, από το τμήμα επιχειρησιακού σχεδιασμού στούντιο του Netflix.

«Ύστερα από 30 χρόνια παραγωγής σπουδαίων έργων με σπουδαίους ανθρώπους, αυτό είναι το τέλειο επόμενο κεφάλαιο για την Animal Logic», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος και εκ των ιδρυτών της Aminal Logic, Ζάρι Ναλμπάντιαν.

Η δύο εταιρείες ήδη συνεργάζονται για την νέα ταινία ανιμέισον «The Magician’s Elephant», σε σκηνοθεσία Γουέντι Ρότζερς, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2023.

Η εξαγορά της Animal Logic αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2022 και αφού έχουν γίνει οι προβλεπόμενοι από τη νομοθεσία σχετικοί έλεγχοι.

Με την κίνηση αυτή εξηγείται, ως κάποιο βαθμό, η απόλυση περίπου 70 εργαζομένων μερικής απασχόλησης  που έκανε τον περασμένο Μάιο το Netflix από το τμήμα ανάπτυξης ταινιών κινουμένων σχεδίων του, παγώνοντας τους σχεδιασμούς υλοποίησης κάποιων παραγωγών του.

Ταυτόχρονα είναι προφανές ότι η συνδρομητική υπηρεσία «θωρακίζεται» για να αντιμετωπίσει στο πεδίο «μάχης» με καλύτερα «όπλα» τους ανταγωνιστές του με παράδοση στις ταινίες ανιμέισον, όπως η Disney+.

Διαβάστε επίσης:

Το αντίο του Πορτοσάλτε στην Αναστασοπούλου – «Άρη, είμαι ο πρώτος άνθρωπος που αγκαλιάζεις στην πανδημία;» (video)

Google Doodle: Η Google τιμά τον σπουδαίο Πολωνό μαθηματικό Stefan Banach (Video)

Ένας «Άπιστος» με τηλεθέαση στο Top 10

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34