search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:09
MENU CLOSE

Disney+: Μίνι σειρά για τους Sex Pistols με την «υπογραφή» του Ντάνι Μπόιλ

19.07.2022 13:15
sex_pistols_disney_new

O βρετανοαυστραλός Τόμπι Ουάλας βραβευμένος με φεστιβάλ Βενετίας το 2019 με το βραβείο Μαρτσέλο Μαστρογιάνι κάνει τον θρυλικό κιθαρίστα Στιβ Τζόουνς, ιδρυτικό μέλος των Sex Pistols στη μίνι δραματική-βιογραφική σειρά «Pistol» που ανέβηκε στην πλατφόρμα Disney+ και σκηνοθετήθηκε από τον -βραβευμένο με Όσκαρ– Ντάνι Μπόιλ.

Το ξεκαρδιστικό, συναισθηματικό και συχνά συγκινητικό ταξίδι του Τζόουνς οδηγεί σε μια καλειδοσκοπική αφήγηση τριών από τα πιο επικά και χαοτικά χρόνια στην ιστορία της μουσικής.

Η σειρά, βασισμένη στην αυτοβιογραφία «Lonely Boy: Tales from a Sex Pistol» του θρυλικού κιθαρίστα της επιδραστικής μπάντας, που εκδόθηκε τέλος του 2016, είναι η ιστορία μιας μπάντας φωνακλάδικων παιδιών της εργατικής τάξης, «χωρίς μέλλον», που τάραξαν το βαρετό και διεφθαρμένο κατεστημένο στον πυρήνα του, απείλησαν να ρίξουν την αγγλική κυβέρνηση την ταραχώδη για τη χώρα δεκαετία του ’70 και άλλαξαν για πάντα τη μουσική κουλτούρα.

Στον πυρήνα της πλοκής βρίσκεται ο νέος, γοητευτικός, αναλφάβητος κλεπτομανής άνδρας, ο οποίος αυτοπροσδιορίστηκε ως ο 94ος καλύτερος κιθαρίστας όλων των εποχών. Και αυτό αποτελεί την πηγή της επιτυχίας τους», έχει δώσει το περίγραμμα της σειράς, σκιαγραφώντας ταυτόχρονα το προφιλ του Τζόουνς, ο Οσκαρικός σκηνοθέτης.

Η επιτυχία των Sex Pistols, σύμφωνα με τον Μπόιλ, αποτέλεσε την αρχή για την αλλαγή της βρετανικής κουλτούρας και κοινωνίας.

Το σενάριο και τη δημιουργία του «Pistol» υπογράφει ο Κρέγκ Πίρς («Ο υπέροχος Γκάτσμπι») , ενώ μεταξύ των εκτελεστικών παραγωγών είναι και ο Στιβ Τζόουνς (με παραγωγή εταιρεία την FX Productions).

Στη σειρά, η οποία ολοκληρώνεται σε έξι επεισόδια, ο Τόμας Μπρόντι Σάνγκστερ κάνει τον επίσης θρυλικό μάνατζερ των Sex Pistols, Μάλκολμ Μακλάρεν, και η Ταλούλα Ρίλει υποδύεται τη σχεδιάστρια Βίβιεν Γουέστγουντ.

Διαβάστε επίσης:

Τηλεθέαση: Κερδίζουν έδαφος τα «Others»

Πορτοσάλτε: «Ο κύριος Πέτσας λαϊκίζει» – Το μήνυμα στον Σπύρο Μπιμπίλα (video)

ΑΝΤ1: Επιστροφή για θρυλική ελληνική σειρά (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:07