search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:17
MENU CLOSE

Φωτιά στην Λέσβο: Συνεχίζεται η μάχη με το πύρινο μέτωπο – Σηκώθηκαν τα εναέρια μέσα (Videos)

28.07.2022 09:59
lesvos_fotia_new

Ολονύκτια ήταν η μάχη πυροσβεστών και εθελοντών για να μην επεκταθεί περαιτέρω το μεγάλο μέτωπο της φωτιάς στη νότια Λέσβο, μεταξύ των χωριών Πολιχνίτου και Βρίσας.

Παράλληλα, με το πρώτο φως της ημέρας, από τις 6 το πρωί, ξεκίνησαν να επιχειρούν εναέρια πυροσβεστικά μέσα.

Στόχος της Πυροσβεστικής να ελεγχθεί το μέτωπο το αργότερο μέχρι το μεσημέρι που αναμένονται δυνατοί άνεμοι. Ας σημειωθεί ότι σήμερα λόγω των ισχυρών ανέμων που αναμένονται, η Λέσβος βρίσκεται στην κατηγορία 4 στον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς.

Στο μεταξύ, τα μεσάνυχτα απεγκλωβίστηκαν από καιόμενη έκταση στη θέση Ρεπάντα Πολιχνίτου, δυο άτομα, πατέρας και γιός, που είχαν μεταβεί σε καλλιέργεια και αγροικία που διέθεταν εκεί.

Ο απεγκλωβισμός έγινε από στελέχη της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Μυτιλήνης με τη συνδρομή αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Πολιχνίτου και στελεχών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Μυτιλήνης.

Την επιχείρηση συντόνισε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου και έξι ακόμη αστυνομικοί, από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Αστυνομικού Μεγάρου Μυτιλήνης.

Στρατιώτες δρόσισαν πελεκάνο που είχε καεί στα πόδια

Όλο το βράδυ, πυροσβέστες και εθελοντές έδωσαν πραγματική μάχη για να περιορίσουν τη φωτιά που απειλούσε εκ νέου το χωριό Βρίσα.

Το χωριό της Λέσβου σώθηκε και πάλι, ωστόσο από τη μεγάλη φωτιά πολλά ζώα τόσο οικόσιτα όσο και άγρια κάηκαν μέσα στις φλόγες ή τραυματίστηκαν σοβαρά.

Στην είσοδο του Πολιχνίτου στρατιώτες βρήκαν ένα πελεκάνο που είχαν καεί τα πόδια του και προσπάθησαν να το βοηθήσουν ρίχνοντάς του νερό στα πόδια.

Τη φωτογραφία ανέβασε στο facebook ο Δημοτικός Υπάλληλος Δημήτρης Κόνσουλας.

Διαβάστε επίσης:

Mαθητής από την Κρήτη κατέκτησε τη δεύτερη θέση σε παγκόσμιο διαγωνισμό της Microsoft

Με drone στη μάχη κατά των πυρκαγιών η Βάρη, η Βούλα και η Βουλιαγμένη (Video)

Το Gov.gr Wallet σε 17 ερωτήσεις κι απαντήσεις – Πώς μπορείτε να το κατεβάσετε (Photos/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:17