search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 03:34
MENU CLOSE

Φωτιά στη Λέσβο: Μάχη σε μέτωπο σε ακτίνα δύο χιλιομέτρων από στρατόπεδο

27.07.2022 22:02
fotia lesvos- anazopyrosi-new
Photo: StoNisi.gr

Εξακολουθεί να μαίνεται η φωτιά στη Λέσβο, καθώς δεν έχει οριοθετηθεί πλήρως και οι πυροσβεστικές δυνάμεις επικεντρώνονται στο μέτωπο που βρίσκεται σε ακτίνα περίπου 2 χιλιομέτρων από στρατόπεδο.

Η πυρκαγιά που αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση καίει στην περιοχή Λαγκάδα βόρεια της Βρίσας Λέσβου. Μέχρι να πέσει η νύχτα επιχειρούσαν ένα ΕΠ Μι8, 3 Air Tractors που βρίσκονταν στο νησί και ακολούθησαν 2 CL415 από Βόλο και ένα CL415 από Αλεξανδρούπολη.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, Δημόσιας Υγείας, Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του δήμου Δυτικής Λέσβου, Ανδρέα Αξή, η «μάχη» επικεντρώνεται σε εστία που καίει σε ακτίνα περίπου 2 χιλιομέτρων από στρατόπεδο.

«Η εικόνα της φωτιάς είναι κάπως καλύτερη σε σχέση με τις πρωινές ώρες, όμως παραμένει επικίνδυνη» υπογραμμίζει στο GRTimes ο κ. Αξής.

Ο τελευταίος προσθέτει δε, ότι «αυτή τη στιγμή η πυρκαγιά δεν απειλεί οικισμούς και κατοικημένες περιοχές, καθώς καίει στο απέναντι βουνό. Όλες οι δυνάμεις όμως έχουν πέσει πάνω στο κύριο μέτωπο το οποίο απειλεί το στρατόπεδο Πολιχνίτου που βρίσκεται σε ακτίνα περίπου 2 χιλιομέτρων».

Σ’ ότι αφορά τους ανέμους που πνέουν τούτη την ώρα στην περιοχή, ο αντιδήμαρχος Δυτικής Λέσβου, σημείωσε πως «δεν είναι δυνατοί και αυτό είναι ευχάριστο. Φυσάει ένας Βορειοανατολικός άνεμος που σπρώχνει τη φωτιά προς τα καμένα, όμως μέχρι να φτάσει εκεί μεσολαβεί πυκνό πευκόδασος».

Την ίδια ανησυχία εξέφρασε στο GRTimes και ο δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος. «Αυτή τη στιγμή δίνεται μάχη τόσο από εναέρια όσο και από πεζοπόρα τμήματα προκειμένου να ελεγχθεί η φωτιά. Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε βελτιωμένη εικόνα, μέχρι να σταματήσουν τις ρίψεις τα εναέρια μέσα» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ενώ σχετικά με το αν κινδυνεύουν οικισμοί όπως για παράδειγμα το χωριό της Βρίσας, το οποίο έχει εκκενωθεί, ο δήμαρχος υπογράμμισε πως «καμία άλλη περιοχή δεν απειλείται και για καμία άλλη δεν έχει δοθεί εντολή εκκένωσης μέσω του 112».

Στην πυρκαγιά της Λέσβου επιχειρούν 85 πυροσβέστες, με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 21 οχήματα, 8 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο, ενώ όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου είναι σε γενική επιφυλακή. Επίσης συνδρομή παρέχουν το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και εθελοντές.

Διαβάστε επίσης:

Θετικός στον κορωνοϊό ο φοιτητής που πέθανε ξαφνικά στις διακοπές του – Την Πέμπτη η νεκροτομή

Φωτιές: Βελτιωμένη η εικόνα στη Δαδιά – Οριοθετήθηκε η αναζωπύρωση στη Λέσβο, παραμένει ενεργό το βόρειο μέτωπο (Videos)

Ο Άρειος Πάγος συντάχθηκε με τη μετάγγιση του πετρελαίου που είναι στο δεξαμενόπλοιο Lana

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 02:24