search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 15:41
MENU CLOSE

Φωτιά στη Λέσβο: «Στάχτη» πάνω από 20.000 στρέμματα – Στόχος να τεθεί υπό έλεγχο μέχρι το μεσημέρι (Videos)

25.07.2022 10:13
lesvos_new

Συνεχίζει να καίει για τρίτη μέρα η φωτιά που ξέσπασε στα βουνά της νότιας Λέσβου το πρωί του Σαββάτου 23/7.

Η μάχη είναι συνεχής και δύσκολη με τους πυροσβέστες, εθελοντές, εργαζομένους στο Δήμο Δυτικής Λέσβου, κατοίκους και επισκέπτες της περιοχής να εξακολουθούν να δίνουν μάχη για τον περιορισμό της.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της πυροσβεστικής η φωτιά στο νησί βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ επιχειρούν 83 πυροσβέστες, με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 21 οχήματα.

Από αέρος συνδράμουν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς 6 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Το έργο της πυροσβεστικής βοηθούν ο στρατός, εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, καθώς και δυνάμεις της .

Το πρωί της Δευτέρας υπήρχε ένα ενεργό μέτωπο της φωτιάς στα βορειοανατολικά της Λέσβου, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις έχουν γίνει στάχτη πάνω από 20.000 στρέμματα γης, δάσους και αγροτικής έκτασης.

Υπενθυμίζεται πως την Κυριακή (25/7) οι κάτοικοι της Βρίσας και του Σταυρού κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και απομακρύνθηκαν ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση δήμου, πυροσβεστικής και αστυνομίας.

Τόσο το χωριό Βρίσα όσο και ο Σταυρός πλέον δεν κινδυνεύουν και οι πυροσβέστες δίνουν πραγματική μάχη για περιορίσουν τη φωτιά να μην επεκταθεί περαιτέρω.

Το βράδυ που πέρασε, με υπεράνθρωπη προσπάθεια οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν η φωτιά να μην μπει μέσα στα εκκενωμένα χωριά.

Στόχος με τη βοήθεια των αεροπυροσβεστικών μέσων, μέχρι το μεσημέρι να ελεγχθούν τα μέτωπα. «Δεν έχει αέρα, ας ελπίσουμε πως μέχρι νωρίς το απόγευμα θα έχουμε καταφέρει να ελέγξουμε τα μέτωπα», λέει στο ΑΠΕ ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Δυτικής Λέσβου Ανδρέας Αξής.

Διαβάστε επίσης:

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Δευτέρα 25 Ιουλίου

Καιρός σήμερα: Επιμένει ο καύσωνας – Πάνω από 40°C και σήμερα ο υδράργυρος (Videos)

Φωτιά στην Ηλεία: Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο στα Κρέστενα – Στην μάχη τα εναέρια μέσα (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 15:41