search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 13:20
MENU CLOSE

Φωτιά στη Λέσβο: Μετά τη σεισμόπληκτη Βρίσα εκκενώνεται και ο Σταυρός (Video/Photos)

24.07.2022 15:38
vrisa

Νέα εντολή εκκένωσης για το χωριό Σταυρός δόθηκε στις 3 το μεσημέρι στη Λέσβο.

«Αν βρίσκεστε στον Σταυρό Λέσβου εκκενώστε τώρα προς Βατερά. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies», ανέφερε το μήνυμα από το 112.

Ο οικισμός Σταυρός βρίσκεται στην άλλη άκρη του μετώπου που κατακαίει ανεξέλεγκτο τα πάντα στο πέρασμά του για δεύτερη ημέρα.

Η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική με 81 πυροσβέστες, εθελοντές, έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να περιορίσουν τις φλόγες.

Νωρίτερα εκκενώθηκε η σεισμόπληκτη Βρίσα, το χωριό που είχε δοκιμαστεί από τον Εγκέλαδο τον Ιούλιο του 2017.

Συνολικά 218 αστυνομικοί, 69 οχήματα και ένα πτητικό μέσο συνδράμουν από το πρωί του Σαββάτου τις πυροσβεστικές δυνάμεις στο έργο της κατάσβεσης, με κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και προληπτικές εκκενώσεις οικισμών.

Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία Copernicus για τα Βατερά

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο, εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση του χωριού Βατερά προς Πολιχνίτο.

Συνολικά εννέα άνθρωποι απεγκλωβίστηκαν από την ακτή των Βατερών από σκάφη του Λιμενικού Σώματος. Πρόκειται για τέσσερις αλλοδαπούς και πέντε Έλληνες που ήταν εγκλωβισμένοι στην παραλία όπου έφτασε η φωτιά. Όλοι τους μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Πλωμαρίου, ενώ μία από τους διασωθέντες μεταφέρθηκε προληπτικά στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου.

Ένας πυροσβέστης μεταφέρθηκε με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο.

Ενεργοποιήθηκε η υπηρεσία Copernicus/ Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την άμεση χαρτογράφηση της περιοχής Βατερά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κατόπιν εντολής του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, η διεύθυνση Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, ως Εθνικό Σημείο Επαφής, ενεργοποίησε την υπηρεσία Copernicus/ Emergency Management Service – Mapping της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σκοπός της ενεργοποίησης είναι η παραγωγή χαρτογραφικών προϊόντων και δεδομένων για την περιοχή Βατερά της Π.Ε. Λέσβου, η οποία επλήγη από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το Σάββατο 23 Ιουλίου, προς υποβοήθηση του έργου των φορέων που εμπλέκονται στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και στη διαχείριση των συνεπειών του φαινομένου.

Διαβάστε επίσης:

Καύσωνας: «Βούλιαξαν» οι παραλίες της Αττικής – Μέχρι πότε θα παραμείνει ο υδράργυρος στο κόκκινο (Video)

Άγραφα: Προσαγωγές και συλλήψεις σε κινητοποίηση κατά των ανεμογεννητριών

Κρήτη: Στη Σούδα το πολυτελές γιοτ του ιδιοκτήτη της Τότεναμ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 13:16