search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 08:40
MENU CLOSE

Φωτιές: Με drone στη μάχη ο Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης (Video)

28.07.2022 09:21
konstarellos2 new

Άγρυπνο φρουρό για τους πολίτες και το περιβάλλον, αποτελεί το νέο υπερσύγχρονο «όπλο» διαρκούς επιτήρησης και δυνατότητας άμεσης ενεργοποίησης του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας όταν παραστεί ανάγκη, το οποίο έθεσε σε λειτουργία για το προσεχές διάστημα της αντιπυρικής περιόδου ο δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.

Πρόκειται για το πρωτοποριακό για τη χώρα, σύστημα εναέριας 24ωρης επιτήρησης του αστικού, περιαστικού και δασικού πράσινου της πόλης, με τη χρήση drone, για την έγκαιρη προειδοποίηση και (μέσω του Κέντρου Επιχειρήσεων) αντιμετώπιση πυρκαγιών και άλλων σχετιζόμενων με την κλιματική κρίση καταστάσεων.

Eιδικότερα όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στο Open ο δήμαρχος Βάρης- Βούλας και Βουλιαγμένης Γρηγόρης Κωνταντέλλος «πλέον βρισκόμαστε στην καρδιά της κλιματικής κρίσης και η στόχευση στην διαρκώς επιδεινούμενη εκδήλωση της είναι η αναστροφή. Διαφορετικά θα εκδηλώνονται μεγα/φαινόμενα τα οποία θα απαιτούν μεγα συστήματα υψηλότατου κόστους για να αντιμετωπιστούν»

Το σύστημα αναμένεται να υιοθετήσουν και άλλοι δήμοι ενώ το σήμα του θα αποστέλλεται και στο Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων καθώς «το νέο αυτό σύστημα σηματοδοτεί μια σύγχρονη, ψηφιακή προσέγγιση για την αντιμετώπιση των ακραίων φαινομένων και κρίσεων που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους»

Διαβάστε επίσης

Το Gov.gr Wallet σε 17 ερωτήσεις κι απαντήσεις – Πώς μπορείτε να το κατεβάσετε (Photos/Video)

Καιρός σήμερα: Αλλαγή σκηνικού με βροχές και καταιγίδες – Επιμένει η ζέστη (Videos)

Φωτιά στη Δαδιά: Μαίνεται για 8η μέρα (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 08:37