ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:06
MENU CLOSE

Alibaba: Στα πρόθυρα διαγραφής από το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

01.08.2022 16:28

Ο κινεζικός γίγαντας ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba ανακοίνωσε πως θα συνεργαστεί με τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ προς τη διατήρηση της διαπραγμάτευσης της μετοχής στα χρηματιστήρια της Νέας Υόρκης και του Χονγκ Κονγκ.

Η ανακοίνωση ήρθε έπειτα από την ένταξη της Alibaba στη λίστα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ με τις κινεζικές εταιρείες που κινδυνεύουν να διαγραφούν επειδή δεν πληρούν τις απαιτήσεις ελέγχου. Ως αποτέλεσμα, οι μετοχές της Alibaba -που είναι εισηγμένες στις ΗΠΑ- σημείωσαν βουτιά 11% στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία τεχνολογίας ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει αίτηση για διπλή εισαγωγή στο Χονγκ Κονγκ. Οι μετοχές διαπραγματεύονται ήδη και στα χρηματιστήρια των ΗΠΑ και του Χονγκ Κονγκ, αλλά η τρέχουσα εισαγωγή στο Χονγκ Κονγκ είναι δευτερεύουσα. Η διαδικασία αρχικής εισαγωγής στο Χονγκ Κονγκ αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του 2022.

Η μετοχή της Alibaba βρέθηκε να υποχωρεί πάνω από 5% νωρίτερα στο Χονγκ Κονγκ, ενώ αργότερα σημείωνε απώλειες άνω του 3%.

Διαβάστε επίσης:

Fuel Pass 2: Περισσότερες από 72.000 αιτήσεις μέσα σε λίγες ώρες – Ποιοι ΑΦΜ κάνουν αίτηση

Fuel Pass 2: Άνοιξε η πλατφόρμα για την επιδότηση – Οι αιτήσεις, τα ποσά και οι πληρωμές

Σε αχαρτογράφητα νερά κινείται το οργανωμένο λιανεμπόριο τροφίμων

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 00:00
Exit mobile version