search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 08:16
MENU CLOSE

Άσλεϊ Τζαντ: Πριν αυτοκτονήσει η μητέρα της, είχε αποκληρώσει την ηθοποιό και την αδερφή της (Videos)

02.08.2022 11:25
naomi-judd-new

Λίγους μήνες μετά την αυτοκτονία της Ναόμι Τζαντ έρχεται στο φως της δημοσιότητας η είδηση ότι δεν συμπεριέλαβε τις δυο κόρες της, Άσλεϊ και Γουινόνα, στη διαθήκη της.

Η βραβευμένη με Grammy τραγουδίστρια έδωσε τέλος στη ζωή της τον περασμένο Απρίλιο, σε ηλικία 76 ετών, συγκλονίζοντας την παγκόσμια μουσική σκηνή, ενώ είναι γνωστό ότι αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα του RadarOnline, που αφορούν τα περιουσιακά της στοιχεία τα οποία αγγίζουν τα 25 εκατομμύρια δολάρια, η Τζαντ άφησε μοναδικό διαχειριστή τον άντρα της, Λάρι Στρίκλαντ.

«Ορίζω τον σύζυγό μου, Λάρι Στρίκλαντ, ως διαχειριστή της περιουσίας μου. Σε περίπτωση που ο σύζυγός μου παύσει ή αποτύχει να υπηρετήσει, τότε ορίζω τον κουνιάδο μου, Ρέτζιναλντ Στρίκλαντ και τον Ντάνιελ Κρις Γουιάτρ ως συνδιαχειριστές. Δηλώνω ότι δεν θα απαιτηθεί εγγύηση από τον διαχειριστή», αναφέρεται στο έγγραφο.

Η Τζαντ και ο Λάρι Στρίκλαντ ήταν παντρεμένοι από τον Μάιο του 1989. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η κόρη της, Γουινόνα, δήλωσε «αναστατωμένη με την μπερδεμένη απόφαση της μητέρας της» επισημαίνοντας την πεποίθησή της ότι η ίδια «διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο πίσω από την επιτυχία της μητέρας της».

Υπενθυμίζεται, ότι η Γουινόνα και η μητέρα της αποτέλεσαν το μουσικό ντουέτο των «The Judds».

Την είδηση του θανάτου της Ναόμι Τζαντ έδωσαν στη δημοσιότητα οι κόρες της της, αναφέροντας μεταξύ άλλων, ότι οφείλεται σε «ψυχική ασθένεια».

«Σήμερα εμείς βιώσαμε μια τραγωδία. Χάσαμε την όμορφη μητέρα μας από ψυχική ασθένεια. Είμαστε συντετριμμένες», έγραψαν στο Instagram, προσθέτοντας: «Διανύουμε τη βαθιά θλίψη και ξέρουμε ότι όπως την αγαπούσαμε εμείς, την αγαπούσε και το κοινό της. Βρισκόμαστε σε άγνωστο έδαφος».

Η μάχη με την κατάθλιψη

Σε μια συνέντευξη, έξι χρόνια πριν από τον θάνατό της, η Τζαντ είχε αναφερθεί εκτενώς στον αγώνα που έδινε για να αποκαταστήσει την ψυχική της υγεία . Το 2016 στην εκπομπή Robin Roberts του ABC, η Τζαντ είχε αποκαλύψει ότι πάλευε με την κατάθλιψη η οποία ήταν «εντελώς εξουθενωτική και απειλητική για τη ζωή της».

Μάλιστα, στο βιβλίο που η ίδια είχε γράψει με τίτλο «River of Time: My Descent into Depression and How I Emerged with Hope» περιέγραφε όλα όσα βίωνε αλλά και τη μάχη που έδινε καθημερινά για να επιβιώσει.

Ερωτηθείσα γιατί προθυμοποιήθηκε να μιλήσει δημόσια για τη μάχη της, η Τζαντ είχε πει:«Επειδή αυτό που πέρασα είναι ακραίο. Επειδή ήταν τόσο βαθιά και τόσο εντελώς εξουθενωτικά και απειλητικά για τη ζωή και επειδή τα επεξεργάστηκα και δούλεψα τόσο σκληρά αυτά τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Αν ζήσω από αυτό, θέλω να μπορέσει κάποιος να δει ότι μπορεί να επιβιώσει» τόνισε επισημαίνοντας ότι η κατάθλιψή της οφείλονταν στην κακοποίηση που είχε υποστεί στην παιδική της ηλικία από ένα μέλος της οικογένειάς της. «Νομίζω ότι αυτός είναι ένας από τους λόγους που ήθελα να γράψω το βιβλίο … επειδή ποτέ δεν αναγνώρισα όλα τα άσχημα πράγματα που μου έκαναν οι άνθρωποι», είχε πει χαρακτηριστικά.

«Έπρεπε να συνειδητοποιήσω ότι κατά κάποιον τρόπο έπρεπε να γίνω γονέας του εαυτού μου. Όλοι έχουμε αυτό το παιδί μέσα μας και έπρεπε, για πρώτη φορά στη ζωή μου, να συνειδητοποιήσω ότι μου φέρθηκαν άσχημα, εντάξει, τώρα είμαι μεγάλο κορίτσι. Φόρεσε το παντελόνι του μεγάλου κοριτσιού σου και αντιμετώπισέ το. Ξεκίνησα τη θεραπεία και την ονομάζω ριζική αποδοχή» είχε παραδεχτεί.

«Δύο χρόνια δεν είχα σηκωθεί από τον καναπέ»

Το 2017, η Τζαντ είχε εξομολογηθεί, πως είχε πέσει σε τόσο βαριά κατάθλιψη που για δύο χρόνια δεν είχε σηκωθεί από τον καναπέ της. «Ήμουν τόσο καταθλιπτική που δεν μπορούσα να κουνηθώ. Ο σύζυγός μου, οι φίλες μου και η Άσλεϊ έρχονταν και εγώ απλά πήγαινα επάνω και κλείδωνα την πόρτα της κρεβατοκάμαράς μου» είχε πει, χωρίς να κρύβει ότι η αυτοκτονία ήταν μια σκέψη που είχε περάσει από το μυαλό της.

«Τόσο άσχημα μπορεί να γίνει. Είναι δύσκολο να το περιγράψω. Βυθίζεσαι σε αυτή τη βαθιά, σκοτεινή τρύπα της κατάθλιψης και δεν σκέφτεσαι ότι υπάρχει άλλο λεπτό. Ένα από τα πράγματα που συμβαίνουν με την κατάθλιψη είναι ότι σε όλη μου τη ζωή είχα πολλές τραγωδίες … και απλά συνέχιζα να το καταπιέζω» ανέφερε.

Ο θάνατος της Τζαντ ήρθε μια μέρα πριν το δίδυμο μητέρας και κόρης εισαχθεί στο Country Music Hall of Fame σε μια τελετή την 1η Μαΐου. 

«Δεν ετοίμασα τίποτα απόψε γιατί ήξερα ότι η μαμά θα μιλούσε πιθανώς περισσότερο», είχε πει η Γουινόνα στην τελετή στο Νάσβιλ, με την Άσλεϊ Τζαντ να προσθέτει:

«Θα το κάνω γρήγορα, γιατί η καρδιά μου έχει ραγίσει και νιώθω τόσο ευλογημένη. Είναι πολύ παράξενο να είσαι τόσο συντετριμμένος και τόσο ευλογημένος. Λυπάμαι που δεν μπόρεσε να αντέξει μέχρι σήμερα».

Διαβάστε επίσης:

Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι: Πώς η CIA εντόπισε και εξόντωσε τον αρχηγό της Αλ Κάιντα

Νεκρός ο ηγέτης της Αλ Κάιντα – Τι ανακοίνωσε ο Τζο Μπάιντεν

Το «λιβάδι των ονείρων» και οι εφιάλτες της βιομηχανίας μικροτσίπ (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 08:14