search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 03:59
MENU CLOSE

Πολιομυελίτιδα: Βρέθηκε και στα λύματα της Νέας Υόρκης – Κρούσμα ενήλικας άνδρας

12.08.2022 22:07
polio-vaccine

Η πολιομυελίτιδα εντοπίστηκε στα λύματα της Νέας Υόρκης, γεγονός που υποδηλώνει τοπική κυκλοφορία του ιού, δήλωσαν αξιωματούχοι υγείας την Παρασκευή.

Η Επίτροπος Υγείας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, Δρ. Mary Bassett, χαρακτήρισε τα ευρήματα ανησυχητικά. Η Μπάσετ είπε ότι οι τοπικοί και ομοσπονδιακοί αξιωματούχοι υγείας αξιολογούν πόσο έχει εξαπλωθεί η πολιομυελίτιδα στην πόλη και στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.

«Για κάθε ένα κρούσμα παραλυτικής πολιομυελίτιδας που εντοπίζεται, εκατοντάδες ακόμη μπορεί να μην ανιχνευθούν», είπε η ίδια. «Ο καλύτερος τρόπος για να κρατήσετε ενήλικες και παιδιά χωρίς πολιομυελίτιδα είναι μέσω ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολιασμού».

Η πολιομυελίτιδα μπορεί να οδηγήσει σε μόνιμη παράλυση των χεριών και των ποδιών και σε ορισμένες περιπτώσεις θάνατο. Οι υγειονομικοί υπάλληλοι καλούν τους μη εμβολιασμένους να κάνουν άμεσα το εμβόλιο.

Οι συνήθεις εμβολιασμοί στα παιδιά έχουν μειωθεί στη Νέα Υόρκη από το 2019, γεγονός που έχει αυξήσει τον κίνδυνο επιδημιών, σύμφωνα με αξιωματούχους υγείας. Περίπου το 14% των παιδιών της Νέας Υόρκης ηλικίας 6 μηνών έως 5 ετών δεν έχουν ολοκληρώσει τη σειρά εμβολιασμού τους κατά της πολιομυελίτιδας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν προστατεύονται πλήρως από τον ιό.

Συνολικά, το 86% των παιδιών ηλικίας 5 ετών και κάτω στη Νέα Υόρκη έχουν λάβει τρεις δόσεις του εμβολίου κατά της πολιομυελίτιδας, σύμφωνα με αξιωματούχους υγείας. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένες γειτονιές στην πόλη όπου λιγότερο από το 70% των παιδιών είναι ενημερωμένα σχετικά με τα εμβόλια της πολιομυελίτιδας, γεγονός που θέτει τα παιδιά σε αυτές τις κοινότητες σε κίνδυνο να κολλήσουν πολιομυελίτιδα.

Οι υγειονομικοί υπάλληλοι της πολιτείας της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσαν τον περασμένο μήνα ότι ένας ανεμβολίαστος ενήλικας στην κομητεία Rockland, ένα προάστιο της Νέας Υόρκης, έπαθε πολιομυελίτιδα και υπέστη παράλυση. Στη συνέχεια, η πολιομυελίτιδα εντοπίστηκε στα λύματα στην κομητεία Rockland και στη γειτονική κομητεία Orange.

Το στέλεχος που προσέβαλε τον μη εμβολιασμένος ενήλικας συνδέεται γενετικά με τα δείγματα λυμάτων στις κομητείες Rockland και Orange. Δεν είναι σαφές πού ξεκίνησε η αλυσίδα μετάδοσης, αλλά οι υγειονομικοί αξιωματούχοι είπαν ότι τα δείγματα λυμάτων δείχνουν ότι υπάρχει τοπική εξάπλωση του ιού στη μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης.

Ένας στους 25 ανθρώπους που κολλούν πολιομυελίτιδα αναπτύσσουν ιογενή μηνιγγίτιδα και 1 στους 200 θα παραλύσει. Οι περισσότεροι άνθρωποι που κολλάνε πολιομυελίτιδα δεν αναπτύσσουν συμπτώματα, αν και μερικοί έχουν συμπτώματα παρόμοια με της γρίπης, όπως πονόλαιμο, πυρετό, κόπωση, ναυτία και πόνο στο στομάχι. Δεν υπάρχει θεραπεία για τη νόσο, αλλά μπορεί να προληφθεί με τον εμβολιασμό.

Διαβάστε επίσης:

Μαυροβούνιο: Άγνωστος άνοιξε πυρ αδιακρίτως – Τουλάχιστον 11 νεκροί (Video)

Marilyn Manson: Χωρίς μακιγιάζ και με παραπανίσια κιλά (Video)

Η Γη της Ελιάς: Μακελειό στην ταβέρνα του Χρήστου (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 02:01