search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:41
MENU CLOSE

Σαλμάν Ρουσντί: Ο δράστης τον μαχαίρωσε 10-15 φορές – Μάχη για τη ζωή του δίνει ο συγγραφέας (photos/videos)

13.08.2022 00:16
rushdie2_new

Επίθεση με μαχαίρι δέχτηκε ο ινδικής καταγωγής Βρετανός συγγραφέας, Σαλμάν Ρουσντί, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ, ένας άνδρας ανέβηκε αιφνιδιαστικά στη σκηνή όπου ο Ρουσντί ετοιμαζόταν να εκφωνήσει ομιλία και μαχαίρωσε τον 75χρονο συγγραφέα, ο οποίος σωριάστηκε στο έδαφος.

Ο δράστης ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη, ενώ όπως έγινε γνωστό, ο συγγραφέας είναι ζωντανός κι έχει δεχτεί τουλάχιστον 10 μαχαιριές.

Το πρακτορείο Reuters μεταδίδει ότι ο Ρούσντι βρίσκεται στο χειρουργείο, επικαλούμενο εκπρόσωπο του 75χρονου συγγραφέα.

Σύμφωνα με τη DailyMail, ο Σαλμάν Ρουσντί δέχθηκε 10-15 μαχαιριές στον λαιμό του από τον άνδρα που του επιτέθηκε, ο οποίος προσπάθησε να ξεφύγει μετά την επίθεση. Όπως αναφέρει το BBC, που επικοινώνησε με γιατρό που επενέβη στο περιστατικό, δεν χρειάστηκε να του κάνουν ΚΑΡΠΑ επειδή είχε σφυγμό μετά τη σφοδρή επίθεση.

Το βιβλίο «Σατανικοί Στίχοι» που έγραψε ο Σαλμάν Ρουσντί προκάλεσε αναταραχή σε αρκετές χώρες του μουσουλμανικού κόσμου το 1988, καθώς θεωρήθηκε «βλάσφημο» το περιεχόμενο του.

Μάλιστα, ο τότε ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Χομεϊνί, είχε εκδώσει θρησκευτικό διάταγμα ζητώντας τη δολοφονία του Ρουσντί.

Η στιγμή της μεταφοράς του συγγραφέα στο νοσοκομείο

Διαβάστε επίσης:

Νέα ταινία για τον Τζόνι Ντεπ – Αγνώριστος ως Βασιλιάς Λουδοβίκος ΙΕ της Γαλλίας (Photo)

Ιράν: H πρόταση της ΕΕ για αναβίωση της συμφωνίας για τα πυρηνικά θα μπορούσε να είναι αποδεκτή

Βρετανία: Και επίσημα σε κατάσταση ξηρασίας περιοχές της Αγγλίας – Στερεύει ο Τάμεσης – Νέοι περιορισμοί στη χρήση νερού (photos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 23:35