search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:02
MENU CLOSE

Έβρος: Σε ελληνικό έδαφος εντοπίστηκαν 38 πρόσφυγες – Βρίσκονταν σε τουρκική νησίδα

15.08.2022 19:44
evros-new

Σε ελληνικό έδαφος στον Έβρο εντοπίστηκαν 38 πρόσφυγες οι οποίοι περισυνελέχθησαν από τις ελληνικές αρχές προκειμένου να τους παράσχουν άμεση βοήθεια.

Πρόκειται για 38 άνθρώπους, κατά δήλωσή τους από τη Συρία ενώ μιλούν και αγγλικά. Η ομάδα αποτελείται από 22 άνδρες, εννέα γυναίκες και επτά παιδιά. Μία από τις γυναίκες είναι έγκυος και μεταφέρεται σε νοσοκομείο προληπτικά.

Οι ελληνικές αρχές μόλις έγινε αντιληπτό ότι οι πρόσφυγες βρέθηκαν εντός της ελληνικής επικράτειας διασχίζοντας τον ποταμό, τους εντόπισαν μετά από συντονισμένη επιχείρηση

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι σε καλή κατάσταση και μεταφέρονται στο Κ.Υ.Τ. Φυλάκιο για να λάβουν την απαραίτητη φροντίδα.

Υπενθυμίζεται πως τα προηγούμενα 24ωρα, είχαν εκδοθεί δύο ανακοινώσεις από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. στις οποίες γινόταν αναφορά πως η εν λόγω νησίδα ήταν εκτός ελληνικής επικράτειας και έτσι δεν μπορούσαν να προχωρήσουν οι ελληνικές αρχές σε καμία ενέργεια.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, παρακολουθούσε από την πρώτη στιγμή τις εξελίξεις και βρισκόταν σε άμεση επαφή με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας:

«Μετά από νεότερες πληροφορίες και εκτεταμένες έρευνες εντοπίστηκε στην παρέβρια περιοχή των Λαβάρων ομάδα παράτυπων μεταναστών, κατά δήλωσή τους από τη Συρία, αποτελούμενη από 22 άνδρες, 9 γυναίκες και 7 παιδιά, ενώ μία από τις γυναίκες είναι εγκυμονούσα. Επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο σημείο είναι περίπου 4 χιλιόμετρα νοτίως, από τις συντεταγμένες εκτός της ελληνικής επικράτειας, που είχαν δηλωθεί ως αρχική θέση προ ημερών.

Από τη στιγμή του εντοπισμού τους έχουν σπεύσει προς αρωγή τους οι απαραίτητες δυνάμεις της ΕΛΑΣ και όλων των υπόλοιπων κρατικών υπηρεσιών, για την περίθαλψη των μεταναστών, την παροχή τροφής και νερού και τη μεταφορά τους σε χώρο προσωρινής φιλοξενίας».

Η ανάρτηση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη:

Διαβάστε επίσης:

Χανιά: Συναγερμός στο αεροδρόμιο λόγω βλάβης σε αμερικανικό μαχητικό (Photos)

Καιρός: Έρχεται καύσωνας μικρής διάρκειας, αλλά αυξημένης έντασης – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο

Σταύρος Ξαρχάκος: Η Σύρος υποκλίθηκε στο μεγαλείο του – Μία μοναδική συναυλία με τραγούδια μεγάλων δημιουργών (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 20:02