search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 20:26
MENU CLOSE

Έβρος: Στη Βουλή θα φέρει τα γεγονότα το ΠΑΣΟΚ – Για «κρυφτούλι» της ελληνικής και της τουρκικής κυβέρνησης μιλά το ΚΚΕ

16.08.2022 18:48
VOULI

Ανακοινώσεις για τον εντοπισμό των μεταναστών στον Έβρο εξέδωσαν μετά τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής και το ΚΚΕ.

«Το τραγικό συμβάν στον Έβρο με τον πολυήμερο εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών σε νησίδα του ποταμού και την επιβεβαίωση του θανάτου ενός παιδιού, υποσημειώνουν τα τρωτά σημεία της μεταναστευτικής πολιτικής», σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής.

Γι’ αυτό και, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωσή του, «προτίθεται να θέσει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο το περιστατικό προκειμένου να απαντηθεί κάτω από ποιες συνθήκες βρέθηκαν οι 38 Σύροι πρόσφυγες στη νησίδα, πώς συντελέστηκε ο πολυήμερος εγκλωβισμός τους εκεί, ποιες ήταν οι ενέργειες των υπηρεσιών του ελληνικού κράτους και ποια ήταν η στάση των τουρκικών αρχών».

Και, στο «δια ταύτα», «η φύλαξη των συνόρων και η παράλληλη απαρέγκλιτη προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, η ουσιαστική αποτροπή της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού από την Τουρκία και η δίκαιη κατανομή στην φιλοξενία των αιτούντων άσυλο και προσφύγων μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών πρέπει να αποτελούν τα συστατικά στοιχεία μιας ολοκληρωμένης και συνεκτικής ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής», καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

Από την πλευρά του το ΚΚΕ, σε σχόλιό του για τους πρόσφυγες στον Έβρο, υποστηρίζει ότι «η φρίκη που έζησαν δεκάδες πρόσφυγες στον Έβρο, η απώλεια της ζωής ενός ακόμα μικρού παιδιού, όπως και το άθλιο «κρυφτούλι» της ελληνικής και της τουρκικής κυβέρνησης για τη διάσωση των κατατρεγμένων ανθρώπων, αποκαλύπτουν για πολλοστή φορά τη χρεοκοπία της επικίνδυνης συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας, συνολικά της πολιτικής της ΕΕ στο προσφυγικό». Μια πολιτική, συμπληρώνει, την οποία «η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα αφήνουν στο απυρόβλητο».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ: Βρέθηκαν οι μέχρι χθες «ανύπαρκτοι» πρόσφυγες

Ανδρουλάκης από Μόντρεαλ: Χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες απανταχού της γης (video)

Μητσοτάκης από Τήνο: Μεγάλο ζητούμενο η ενότητα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 20:23