search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:13
MENU CLOSE

Εύκολο παγωτό σοκολάτα

17.08.2022 09:24
pagwto-sokolata

Έχει κρεμώδη, πλούσια γεύση και μπορεί να φτιαχτεί με ή χωρίς παγωτομηχανή. Ένα εύκολο παγωτό σοκολάτα για καλοκαιρινές στιγμές απόλαυσης.

Υλικά για τη συνταγή

200 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρης

120 γρ. κουβερτούρα με περίπου 70% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια

250 γρ. φρέσκο γάλα, πλήρες

80 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική

20 γρ. κακάο

30 γρ. μαύρο ρούμι (προαιρετικά)

φρούτα γλασέ της αρεσκείας μας, για τη διακόσμηση

μπισκότα «γλώσσες», για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Μπορούμε να φτιάξουμε το εύκολο παγωτό σοκολάτα, είτε διαθέτουμε παγωτομηχανή, είτε όχι. Η προετοιμασία χρειάζεται 20’. Αν έχουμε παγωτομηχανή θα χρειαστεί αναμονή 3 ωρών και αν δεν έχουμε, 3 ώρες επιπλέον.

Σε ένα μπολ βάζουμε την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και το κακάο και ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το κακάο. Μόλις το μείγμα πάρει βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά και το αδειάζουμε στο μπολ με την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ομογενοποιούμε πολύ καλά με ραβδομπλέντερ ή με ελαστική σπάτουλα σιλικόνης. Μεταφέρουμε το μείγμα σε ανοξείδωτο μπολ και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 3 ώρες, να «ωριμάσει» και να δέσουν οι γεύσεις.

Αν διαθέτουμε παγωτομηχανή: Αδειάζουμε το μείγμα στον παγωμένο κάδο της παγωτομηχανής και το αναδεύουμε για 20 λεπτά, μέχρι να παγώσει. Αν χρησιμοποιήσουμε το ρούμι, το προσθέτουμε λίγο πριν ολοκληρωθεί το πάγωμα του παγωτού. Αδειάζουμε το παγωτό από την παγωτομηχανή σε ένα μεταλλικό ή πλαστικό δοχείο που να κλείνει με καπάκι. Καλύπτουμε την επιφάνειά του με αντικολλητικό χαρτί και από πάνω βάζουμε το καπάκι του δοχείου. Διατηρούμε στην κατάψυξη μέχρι να σερβίρουμε.

Αν δεν διαθέτουμε παγωτομηχανή: Αφού αφήσουμε το μείγμα στο ψυγείο για 3 ώρες, το μεταφέρουμε στην κατάψυξη, σκεπασμένο. Ανά μισή ώρα το βγάζουμε και το ανακατεύουμε με ένα σύρμα, για να αφρατεύει καθώς παγώνει και να μη δημιουργούνται μεγάλοι παγοκρύσταλλοι. Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία 5-6 φορές, μέχρι να παγώσει καλά το παγωτό. Στο τελευταίο ανακάτεμα προσθέτουμε το ρούμι, αν το χρησιμοποιήσουμε.

Για να διακοσμήσουμε το παγωτό σοκολάτα, σερβίρουμε από 2-3 μικρές μπάλες παγωτό ανά μερίδα, σε κρυστάλλινο σκαλιστό ποτήρι με πόδι. Γαρνίρουμε με μπισκότα παγωτού και με μια επιλογή από φρούτα γλασέ.

Η συνταγή είναι από τον Στέλιο Παρλιάρο.

Διαβάστε επίσης:

Γλώσσα τηγανητή σε κουρκούτι μπίρας

Συνταγές για πίτσα με λίγες θερμίδες

Σαλάτα με πέστο αρακά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:13