search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 08:52
MENU CLOSE

Θρίλερ με τον πνιγμό της 6χρονης: «Πώς ένας πατέρας άφησε το παιδί του να πνίγεται και πήγε να φορτίσει το κινητό;»

24.08.2022 21:00
korinthos-pnigmos-6xronis-new

Σοκάρουν τα νέα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα για τον πνιγμό της 6χρονης στο Καλαμάκι, μετά τη μαρτυρία του ψαροντουφεκά που εντόπισε νεκρό το παιδί, κάτω από τη βάρκα στην παραλία της Κορίνθου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega, ο ψαροντουφεκάς αναφέρθηκε στον πατέρα και διατύπωσε ερωτηματικά για τις κινήσεις του.

Ο άνδρας που εντόπισε νεκρή την 6χρονη, στάθηκε στο γεγονός ότι πατέρας και παιδί έτρωγαν πολύ μακριά από το σημείο όπου σημειώθηκε ο πνιγμός, αλλά και ότι, όταν επέστρεψε ο πατέρας, τα ρούχα του ήταν στεγνά.

«Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω πώς ένας γονιός που ξέρει ότι το παιδί του έχει φάει, μπορεί στη συνέχεια να το πάει για μπάνιο. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ενώ έτρωγαν σε μια ταβέρνα στα Ίσθμια, όπου υπήρχε τόσος κόσμος τριγύρω, αποφάσισε να οδηγήσει 6-7 χιλιόμετρα και να πάει σε μια απομακρυσμένη παραλία που εκείνη την ώρα δεν υπήρχε κανείς. Άλλες παραλίες που ήταν πιο κοντά από το σημείο που έτρωγαν είχαν κόσμο που θα μπορούσαν να είχαν βοηθήσει να σωθεί το παιδί», είπε αρχικά ενώ όπως σημείωσε ο ίδιος βρήκε το παιδί «μπλε» χωρίς να μπορεί να υπολογίσει πόση ώρα είχε περάσει από τη στιγμή που έπεσε στο νερό.

«Δεν μπορώ να ξέρω πόση ώρα μπορεί να έμεινε το παιδί στο νερό. Θα μπορούσε να είναι από 20 λεπτά, αλλά μέχρι και ώρα, ή ώρες. Δεν μπορώ να το πω εγώ αυτό. Αλλά όταν τράβηξα το παιδί στην επιφάνεια και το έβγαλα έξω, το παιδί ήταν μπλε και προφανώς ήταν νεκρό, κάτι που διαπιστώθηκε αργότερα από τους διασώστες και το νοσοκομείο. Εγώ όμως, αυτό που δεν μπορώ να εξηγήσω στον εαυτό μου είναι το πώς ένας πατέρας άφησε το παιδί του μέσα στο νερό, έφυγε και πήγε να φορτίσει το κινητό του για να πάρει τηλέφωνο και να ζητήσει βοήθεια. Δηλαδή, δεν μπορούσε να πέσει στο νερό και να το τραβήξει, δεν μπορούσε και να πάει σε κάποιο κοντινό σπίτι και να φωνάξει ”βοήθεια”;», αναρωτήθηκε ο ψαροντουφεκάς εκφράζοντας απορίες και ερωτήματα που ήδη ερευνούν οι Αρχές.

Όσον αφορά στο θέμα των ρούχων και του παιδιού, αλλά και του πατέρα που, όπως λέει ήταν στεγνά, αφήνει αιχμές:

«Το παιδί έπεσε στη θάλασσα φορώντας τα ρούχα και τα πέδιλα από τη βόλτα και το φαγητό στην ταβέρνα. Πώς μπορεί να το έβαλε ο πατέρας στη θάλασσα έτσι; Και με ένα σωσίβιο που δεν ήταν δεμένο πάνω στο παιδί που δεν ήξερε κολύμπι. Επίσης, αυτό που μου έκανε τρομερή εντύπωση από τη στιγμή που επέστρεψε ο πατέρας στο σημείο, είναι ότι ο ίδιος φορούσε στεγνά ρούχα. Πώς γίνεται αυτό; Αφού είπε ότι αρχικά κολύμπησε στο νερό, τι έκανε μετά; Πήγε και άλλαξε ρούχα ενώ το παιδί του πνιγόταν;».

Τι κατέθεσε στην απολογία του ο πατέρας

Ο πατέρας της 6χρονης Αμέλιας, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, έδωσε τις δικές του εξηγήσεις, μέσα από το απολογητικό του υπόμνημα, για τα όσα έγιναν στο Καλαμάκι την περασμένη Δευτέρα.

Όπως αναφέρει το newsit.gr, ο πατέρας κατέθεσε πως το πρωί της περασμένης Δευτέρας (22/8) πήγε στο σπίτι όπου διέμεναν η εν διαστάσει σύζυγός του με το παιδί τον τελευταίο καιρό και πήρε την 6χρονη για να περάσουν μαζί λίγες ευχάριστες ώρες.

Δυο ώρες αργότερα και συγκεκριμένα στη 1 το μεσημέρι, πατέρας και κόρη έφτασαν στην παραλία του Καλαμακίου Κορινθίας και κατευθύνθηκαν σε εστιατόριο της περιοχής. Οι καιρικές συνθήκες δεν τους επέτρεψαν να κάνουν μπάνιο, γι’ αυτό και κάθισαν για φαγητό στο εστιατόριο μέχρι τις 2.30 το μεσημέρι.

Όπως περιγράφει μέσα στο απολογητικό του υπόμνημα ο 42χρονος, άρεσε στην κόρη του να μπαίνουν μαζί σε μια βάρκα για να ζωγραφίσει, και αυτό του ζήτησε να κάνουν και εκείνη τη μέρα.

Ο 42χρονος δεν ήθελε να της χαλάσει το χατήρι, και αποφάσισε μαζί με την κόρη του να μπουν στην θάλασσα με τα ρούχα τους και να κολυμπήσουν ως την βάρκα που ήταν αγκυροβολημένη. Όπως είπε, στη μικρή είχε φορέσει ένα σωσίβιο. Κατά τις 2.45 το μεσημέρι, έφτασαν σε απόσταση 15 μέτρων από την ακτή σε μία βάρκα.

Τότε, ο 42χρονος προσπάθησε να τη σηκώσει για να τη βάλει μέσα στην βάρκα όμως όπως είπε, η μικρή γλίστρησε από τα χέρια του και από το σωσίβιο και άρχισε να βυθίζεται μπροστά στα μάτια τουΔεν βούτηξε για να την σώσει γιατί όπως αναφέρει υποφέρει από άσθμα και δεν θα είχε αναπνοή. 

Πανικοβλήθηκε, φώναξε βοήθεια και αφού είδε ότι δεν υπήρχε κανένας αποφάσισε να βγει στην ακτή για να τηλεφωνήσει και να καλέσει βοήθεια από το κινητό του τηλέφωνο. Όμως η συσκευή του δεν ήταν φορτισμένη και έσπευσε στο σπίτι του και όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε μετά από πέντε λεπτά ήταν και πάλι στην παραλίαΌταν επέστρεψε είδε το παιδί που ήταν στην ακτή με τον άνθρωπο που το είχε ανασύρει από την θάλασσα. Έπαθε σοκ όταν είδε ότι το παιδί του δεν είχε τις αισθήσεις του. Το παιδί μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Διαβάστε επίσης:

Στο έλεος της κακοκαιρίας η χώρα: Πολλά και μεγάλα τα προβλήματα – Προειδοποίηση για ακραία φαινόμενα (photos/videos)

Κούγιας: Γιατί ανέλαβα την υπεράσπισή της Πισπιρίγκου

Αναισθησιολόγος στο Μεσολόγγι αρνήθηκε να ναρκώσει έγκυο: «Δεν νιώθω έτοιμη ψυχολογικά»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 08:50