search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 03:03
MENU CLOSE

Ιερά Σύνοδος: Αυτόνομη νεοπεντηκοστιανή οργάνωση με στόχο τον προσηλυτισμό έκανε τους εξορκισμούς στη Θεσσαλονίκη

25.08.2022 16:32
thessaloniki-eksorkismos

Θέση για τα «χάπενινγκ» στη Θεσσαλονίκη, με «εξορκισμούς» και μυστικιστικές τελετές στο κέντρο της πόλης από την αυτοαπακαλούμενη «Εκκλησία των Εθνών», πήρε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος.

Ειδικότερα, η Ιερά Σύνοδος που συνεδρίασε την Τετάρτη 24 και την Πέμπτη 25 Αυγούστου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, σημειώνει ότι «με αφορμή την δράση της λεγομένης «Εκκλησίας όλων των Εθνών» στην Θεσσαλονίκη, η οποία προβλήθηκε από τα Μ.Μ.Ε., και των υποτιθεμένων «εξορκισμών» πληροφορεί και πάλι τους πιστούς, όπως έχει πράξει και κατά το παρελθόν, ότι πρόκειται περί αυτονόμου νεοπεντηκοστιανής οργανώσεως, η οποία πραγματοποιεί τελετές σε κεντρικά σημεία μεγάλων πόλεων προς εντυπωσιασμό και προσέλκυση ανθρώπων».

Η Ιερά Σύνοδος «εφιστά δε την προσοχή των μελών της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ώστε να αποφεύγουν την οποιαδήποτε συμμετοχή στις τελετές της»

Εημειώνεται ότι η δικαιοσύνη επενέβη για τα χάπενινγκ που έγιναν στην πλατεία Αριστοτέλους. Ειδικότερα διενεργείται προκαταρκτική εξέταση πό την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης, Κυριακή Κλιάμπα, ανέθεσε την έρευνα στην Κρατική Ασφάλεια Θεσσαλονίκης, για να εξακριβωθεί αν τελέστηκε διατάραξη κοινής ησυχίας, αλλά και το αν υπήρξε παράβαση του ειδικού νόμου περί προσηλυτισμού.

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία: Δυνατή καταιγίδα «χτύπησε» την Αθήνα – «Ποτάμια» οι δρόμοι, προβλήματα σε Πειραιώς και Αθηνών-Κορίνθου

Κρήτη: Ελεύθερος χωρίς όρους ο συνεπιβάτης του αγροτικού για την επίθεση στους Γερμανούς (videos)

Τραγωδία στον Ισθμό Κορίνθου: Άνδρας έπεσε από τη γέφυρα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 01:12