search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 21:05
MENU CLOSE

Κακοκαιρία: Δυνατή καταιγίδα «χτύπησε» την Αττική – Πλημμύρισαν Πειραιώς και Αθηνών-Κορίνθου

25.08.2022 15:54
kairos_peiraios_new

Η κακοκαιρία συνεχίζει να πλήττει τη χώρα μας και την Πέμπτη (25/8), με τις ισχυρές καταιγίδες να δημιουργούν σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα.

Λόγω συσσώρευσης υδάτων παρατηρείται δυσχέρεια στην κυκλοφορία των οχημάτων και στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου, από το ύψος του Δαφνίου έως το ύψος του Σκαραμαγκά και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς. Νωρίτερα η Αστυνομία, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, προχώρησε σε διακοπή της κυκλοφορίας στην Πειραιώς και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας από το ύψος της Πέτρου Ράλλη έως το ύψος της οδού Χαμοστέρνας.

Δυνατή καταιγίδα στην Αθήνα

Στο έλεος της κακοκαιρίας βρέθηκε το μεσημέρι η Αθήνα, με τους δρόμους γύρω από το Σύνταγμα και στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου να έχουν γεμίσει με μεγάλες ποσότητες νερών.

Η Πυροσβεστική βρίσκεται σε πλήρη επιφυλακή για να αντιμετωπίσει προβλήματα που ενδέχεται να προκαλέσει η κακοκαιρία, καθώς επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα αναμένονται τς επόμενες ώρες σε αρκετές περιοχές της χώρας.

«Υπάρχει μια εξομάλυνση του φαινομένου, ωστόσο καθώς έχει αναβαθμιστεί το δελτίο από έκτακτα σε επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα πρέπει να είμαστε αλέρτ μέχρι και σήμερα το βράδυ», δήλωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

Συγκεκριμένα, από από τη Δευτέρα που έχουν ξεκινήσει τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία βρέθηκε αντιμέτωπη με περισσότερες από 1.150 κλήσεις σε όλη την Ελλάδα.

Πού θα χτυπήσει σήμερα η κακοκαιρία

Η «ψυχρή λίμνη» που προκαλεί βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας μας, αναμένεται να διατηρηθεί πάνω από την Ελλάδα, με αποτέλεσμα την διατήρηση της αστάθειας για πέμπτη μέρα σήμερα, σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού κατά τη διάρκεια της Πέμπτης θα είναι:

  • Βροχές και καταιγίδες τόσο σε ηπειρωτικά όσο και σε νησιωτικά τμήματα του Ιονίου και του Αιγαίου.
  • Τα φαινόμενα κατά τόπους σε τμήματα της Αν. Στερεάς και της Πελοποννήσου θα είναι έντονα και είναι πιθανό να σημειωθούν σημαντικά ύψη βροχής και πιθανώς πλημμυρικά επεισόδια.
  • Οι καταιγίδες τοπικά σε τμήματα της Κ. και Αν. Μακεδονίας είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους.

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία την Παρασκευή

Την Παρασκευή αναμένονται βροχές και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας, εκτός από το Ιόνιο και τα Δωδεκάνησα, όπου υπάρχει μικρή πιθανότητα για τοπικά φαινόμενα. Οι καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου, της Δ. και Β. Θεσσαλίας και της Δ. Μακεδονίας είναι πιθανό να συνοδεύονται από τοπικές χαλαζοπτώσεις μικρού μεγέθους. Τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενήσουν σταδιακά έως τις βραδινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο στα ηπειρωτικά και θα κυμανθεί, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στη Δυτική Μακεδονία από 14 έως 28-29 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 34-35, στην Ήπειρο από 13 έως 30-32 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 14 έως 32-33, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 14 έως 30-31 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 29-30 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 18 έως 27-29 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-4 Μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν γενικά βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 3-4 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται παροδικές νεφώσεις και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα είναι πιθανό να είναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 28-29 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα για τοπικές βροχές και καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις έως 2-3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34-35 βαθμούς.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Ελεύθερος χωρίς όρους ο συνεπιβάτης του αγροτικού για την επίθεση στους Γερμανούς (videos)

Τραγωδία στον Ισθμό Κορίνθου: Άνδρας έπεσε από τη γέφυρα

ΕΦΕΤ: Ανακαλεί παρτίδα θυμαρίσιου μελιού

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 21:05