search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 20:52
MENU CLOSE

ΠΑΣΟΚ: Φάκελος Ανδρουλάκη στη Βουλή, ψηλά το Predator και… διμέτωπο με ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ (Video)

26.08.2022 14:09
katrinis_new

Το νήμα από εκεί που το άφησε ο Νίκος Ανδρουλάκης στη χθεσινή του τοποθέτηση, έπιασε ο επικεφαλής της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης. 

Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να πει ξεκάθαρα τον λόγο εθνικής ασφάλειας που επικαλέστηκε η ΕΥΠ για να γίνει η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη. «Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σας προκαλεί να πείτε δημόσια ό,τι έχετε να πείτε. Τολμάτε;» αναρωτήθηκε ο κ. Κατρίνης. 

Ακολουθώντας το θεσμικό δρόμο που έχει χαράξει από την πρώτη στιγμή ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης στο θέμα της παρακολούθησής του, η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος κατέθεσε αίτημα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας να προσκομιστεί εκεί ο πλήρης φάκελος της υπόθεσης με όλα τα στοιχεία και τα σχετικά έγγραφα που τον αφορούν. Η αρμόδια επιτροπή θα κληθεί να ρίξει φως στην υπόθεση. Η εκτίμηση που υπάρχει στο ΠΑΣΟΚ είναι πως η κυβέρνηση θα βρεθεί απολογούμενη – για ακόμα μία φορά – καθώς σύμφωνα με τα ρεπορτάζ «το αρχείο Ανδρουλάκη έχει καταστραφεί»

Αυτό που δε θα αφήσουν λεπτό στο ΠΑΣΟΚ να πέσει κάτω είναι το θέμα του Predator και της απόπειρας να ελεγχθεί το κινητό του Νίκου Ανδρουλάκη. Οι συνεργάτες του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ σημειώνουν σε όλους τους τόνους πως θέλουν να βρεθούν οι υπαίτιοι αλλά να δοθούν απαντήσεις για το κατά πόσο υπάρχει σχέση της κυβέρνησης με αυτούς που «κατέχουν ή εμπορεύονται» το Predator. Χαρακτηριστική ήταν και η δήλωση του Μιχάλη Κατρίνη για το θέμα: «Η εταιρεία INTELLEXA -εγκατεστημένη και στην Αθήνα- που εμπορεύεται το Predator, αντιμετωπίζεται από την κυβέρνηση σαν να μην υπάρχει. Όπως και η εταιρεία Krikel, που έχει υπογράψει ουκ ολίγες απόρρητες συμβάσεις με την Ελληνική Αστυνομία και την ΕΥΠ, ήδη από την εποχή του ΣΥΡΙΖΑ».  

Όσον αφορά την κριτική που έγινε και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ» στο θέμα των παρακολουθήσεων από το ΠΑΣΟΚ ξεκαθαρίζουν ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει, δείχνοντας μάλιστα και την αποστροφή της ομιλίας του Προέδρου του κόμματος: «Αυτές οι ραγδαίες αποκαλύψεις δεν με φέρνουν πιο κοντά στον κ. Τσίπρα, όπως θέλετε να διαφημίζετε  κ. Μητσοτάκη. Ακριβώς το αντίθετο. Αποκαλύπτουν περίτρανα πόσο μοιάζουν οι δικές σας πρακτικές με αυτές του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου. Τι θυμίζουν οι «Τραμπικές» επιθέσεις σε δημοσιογράφους και μέσα; Μέχρι και έκδοση πιστοποιητικών πολιτικών φρονημάτων εκδίδει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος». 

Στο πλαίσιο της στρατηγικής του διμέτωπου το ΠΑΣΟΚ θα αρχίσει να καταθέσει συνεχή διλήμματα. Η αρχή μάλιστα έγινε από τον Μιχάλη Κατρίνη, ο οποίος σήμερα Παρασκευή είπε: «Το δίλημμα που έχει πλέον κάθε Έλληνας πολίτης είναι: δημοκρατία ή αυταρχισμός και κατάργηση των δημοκρατικών ελευθεριών; Κράτος δικαίου ή επιτελικό παρακράτος»; Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι την Πέμπτη ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε τις δικές του προτάσεις για την «θεσμική θωράκιση της ΕΥΠ». 

Το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έφυγε από την αίθουσα την ώρα που μιλούσε ο Μιχάλης Κατρίνης είναι κάτι που -όπως είναι φυσικό- δεν άρεσε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με τον επικεφαλής της κοινοβουλευτικής να δίνει την απάντηση του από το βήμα της βουλής λέγοντας: «Έφυγε ο Μητσοτάκης από την αίθουσα. Φαίνεται δεν αντέχει να ακούσει την αλήθεια»

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση Βενιζέλου σε Μητσοτάκη για τις υποκλοπές

Τσίπρας: Κατηγορεί τον Μητσοτάκη για την εντολή παρακολούθησης Ανδρουλάκη και ζητά εκλογές (video)

Οικονόμου για δηλώσεις Ακάρ: «Διαγωνισμός» ακραίας ρητορικής από την Άγκυρα (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 20:52