search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 17:22
MENU CLOSE

Τι ήθελε τελικά να μας πει ο Δεμίρης;

24.08.2022 18:27
demiris_new

Μια ατάκα του νέου διοικητή της ΕΥΠ, που διέρρευσε από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής χωρίς να διαψευστεί ούτε από τον ίδιο ούτε από την κυβέρνηση, έβαλε ακόμη μια φορά φωτιά στα τόπια των υποκλοπών.

Όταν ο Δεμίρης ρωτήθηκε εάν παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι εκτός από τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Θανάση Κουκάκη, φέρεται να απάντησε: «Έχω πλήρη έλεγχο της υπηρεσίας τις τελευταίες 15 μέρες, a priori κανείς δεν εξαιρείται…».

Φυσικά παράγοντες της αντιπολίτευσης έκαναν αμέσως λόγο για παραδοχή συρροής παρακολουθήσεων, για απόπειρα συγκάλυψης κ.λπ. Το ερώτημα είναι γιατί ο διοικητής απάντησε με αυτόν τον τρόπο. Κάποιοι λένε πως επιχείρησε να αποφύγει μια απάντηση επί της ουσίας λέγοντας αυτό που έτσι κι αλλιώς γνωρίζουμε: ότι είναι τόσο εκτεταμένες οι προβλέψεις του νόμου για τις παρακολουθήσεις ώστε στην πράξη κανείς δεν εξαιρείται.

Άλλοι θεωρούν ότι απλώς θέλησε να δώσει εκ των προτέρων κάλυψη στην κυβέρνηση για ό,τι τυχόν αποκαλυφθεί το επόμενο διάστημα ακολουθώντας το μότο του πρωθυπουργού περί νομίμων επισυνδέσεων.

Κάποιοι όμως στην αξιωματική αντιπολίτευση ακούστηκαν να περιγράφουν μια ακόμη πιο ενδιαφέρουσα εκδοχή: ότι η απάντηση αυτή του Δεμίρη σημαίνει μια επικοινωνιακή σκλήρυνση της κυβέρνησης. Κοινώς, «οι παρακολουθήσεις είναι νόμιμες, άρα παρακολουθούμε όποιον μας γουστάρει και τέλος. Σ’ όποιον αρέσει». Αν ισχύει αυτό το τελευταίο, τότε θα πρέπει να περιμένουμε πολύ σκληρούς τόνους απ’ όλους τις αμέσως επόμενες ημέρες, αρχής γενομένης από τη Βουλή…

Διαβάστε επίσης:

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για τον Οικονόμου

Μαξίμου: Τα μπράβο στους Υπουργούς που «βγήκαν» μπροστά για το θέμα των παρακολουθήσεων

ΠΑΣΟΚ: Οι επιλογές Ανδρουλάκη για την Εξεταστική Επιτροπή – Ποιοι θα τον εκπροσωπήσουν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 17:16