search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 22:17
MENU CLOSE

Επίσκεψη Τσίπρα στην ΑΔΑΕ – Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ η επιχείρηση συγκάλυψης

31.08.2022 10:33
tsipras_new

Επίσκεψη στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) πραγματοποιεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στις 11 πμ. στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει η αξιωματική αντιπολίτευση με στόχο την αποτροπή της συγκάλυψης του σκανδάλου των παρακολουθήσεων.

Ειδικότερα, η επίσκεψη Τσίπρα στην ΑΔΑΕ έρχεται σε συνέχεια της χθεσινής επίσκεψης Γεροβασίλη και Σπίρτζη στην ΕΥΠ για συνάντηση με τον νέο διοικητή Θεμιστοκλή Δεμίρη, μετά από δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία υψηλόβαθμοι της Υπηρεσίας έχουν δώσει εντολές να καταστραφεί υλικό σχετικό με το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων. Αλλά και μετά την ανακοίνωση της Αρχής, την Δευτέρα, ότι αποφάσισε τη διεξαγωγή ελέγχων στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ), την Διεύθυνση Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας (ΔΑΕΕΒ) και την Διεύθυνση Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών της Ελληνικής Αστυνομίας (ΔΙΔΑΠ).

Σύμφωνα με χθεσινή αποκάλυψη της «Εφημερίδας των Συντακτών» από τη στιγμή που ανακοινώθηκε η έρευνα της ΑΔΑΕ υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΥΠ «ο οποίος αποτελεί στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού εδώ και πολύ καιρό», έδωσε εντολή «να ξεκινήσει η καταστροφή πολλών αρχείων, κρίσιμων για την υπόθεση του σκανδάλου των υποκλοπών».

Η Κουμουνδούρου φοβούμενη «κουκούλωμα» έσπευσε να ζητήσει συνάντηση με τον νέο Διοικητή της ΕΥΠ προκειμένου να εκφράσει την ανησυχία του ΣΥΡΙΖΑ, να τονίσει την ανάγκη να γίνει μία εις βάθος έρευνα, όπως και ότι σε κάθε περίπτωση από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και από την πλευρά του προοδευτικού κόσμου της χώρας, δεν θα γίνουν ανεκτές τέτοιου τύπου πρακτικές.

Κοινώς το μήνυμα της Κουμουνδούρου προς τους επικεφαλής κάθε αρμόδιας αρχής είναι: «Σας βλέπουμε».

Περαιτέρω, ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός του ότι επιμένει να ζητά πειστικές απαντήσεις από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό για τον οποία θεωρεί ότι είναι πολιτικά υπόλογος, διαμηνύει πως δικαιοσύνη και ΑΔΑΕ θα πρέπει με κατεπείγουσα διαδικασία να ενεργήσουν και να εξεταστούν οι αρμόδιοι για τις παρακολουθήσεις υπάλληλοι, ώστε να μην συγκαλυφθεί κανένα στοιχείο της υπόθεσης αυτής. «Το παρακράτος Μητσοτάκη έχει τραυματίσει και συνεχίζει να τραυματίζει την Δημοκρατία. Χρέος όλων μας να μπει ένα τέλος σε αυτό τον κατήφορο», αναφέρουν κομματικές πηγές.

Την πεποίθηση περί συντονισμένης προσπάθειας για «επιχείρηση κουκουλώματος» ενίσχυσε στους επιτελείς του Κουμουνδούρου η χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στο υπουργικό συμβούλιο. Κομματικές πηγές σημειώνουν ότι εκεί ο πρωθυπουργός επανέλαβε «την εξωφρενική θεωρία ότι η εξιχνίαση του σκανδάλου των υποκλοπών εξυπηρετεί αλλότριες δυνάμεις» την οποία ερμηνεύουν ως  «ένδειξη πανικού και επικίνδυνου κατήφορου στα μονοπάτια της συνωμοσιολογίας και της ανακάλυψης του “εσωτερικού εχθρού”».  Οι ίδιες πηγές σημειώνουν, πως «αυτό που εξυπηρετεί την εθνική σταθερότητα και ασφάλεια είναι η εξιχνίαση της πρωτοφανούς αυτής υπόθεσης» καθώς η Δημοκρατία «δεν έχει να φοβηθεί τίποτα από την αλήθεια. Ο μόνος που την τρέμει είναι ο κ. Μητσοτάκης».

Διαβάστε επίσης:

Το σκάνδαλο των υποκλοπών έφερε και το τέλος του επιτελικού κράτους – Αλλάζει μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας ο πρωθυπουργός

Κρίτων Αρσένης: Προτείνει 4ημερη εργασία με 6ωρο και βασικό εισόδημα για όλους

Γεροβασίλη μετά τη συνάντηση με το νέο Διοικητή της ΕΥΠ: «Η συγκάλυψη δεν θα γίνει ανεκτή»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 22:16