search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 18:44
MENU CLOSE

Βρετανία: Η κούρσα για την ηγεσία των Συντηρητικών έφτασε στο τέλος της – Τη Δευτέρα η ανακοίνωση του νικητή

02.09.2022 19:41
truss sunak

Μετά από ένα μακρύ καλοκαίρι με πυκνές εκδηλώσεις και καμπάνιες, η Λιζ Τρας και ο Ρίσι Σουνάκ δεν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο για να προσπαθήσουν να κερδίσουν τα κλειδιά για το Νούμερο 10.

Ο νικητής της κούρσας και επόμενος πρωθυπουργός θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα.

Ο κ. Σουνάκ και η κα Τρας πέρασαν τις τελευταίες έξι εβδομάδες παλεύοντας να πείσουν τα μέλη των Τόρις ότι έχουν ό,τι χρειάζεται για να αναλάβουν τα ηνία του κόμματος -και τη χώρα- μετά την παραίτηση του Μπόρις Τζόνσον.

Η Τρας δείχνει να έχει το προβάδισμα, αλλά οι σύμμαχοι του Σουνάκ ελπίζουν ότι μια ισχυρή ανταπόκριση από τα μέλη των Συντηρητικών στην τελική αναμέτρηση στο Λονδίνο την Τετάρτη θα αντικατοπτρίζεται στο αποτέλεσμα.

Καθώς ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία, η Τρας δημοσίευσε μια δήλωση λέγοντας ότι εάν κερδίσει, θα διασφαλίσει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο «θα πετύχει».

«Ήταν φανταστική η συνάντηση και η συνομιλία με χιλιάδες μέλη σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο τις τελευταίες έξι εβδομάδες», είπε ο υπουργός Εξωτερικών.

«Τα μέλη μας κάνουν το πάρτι μας υπέροχο και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους εθελοντές που βοήθησαν στην πορεία.

Πιστεύω σε ένα πιο λαμπρό και καλύτερο μέλλον για τη Βρετανία. Έχω ένα τολμηρό σχέδιο που θα αναπτύξει την οικονομία μας και θα προσφέρει υψηλότερους μισθούς, περισσότερη ασφάλεια για τις οικογένειες και δημόσιες υπηρεσίες παγκόσμιας κλάσης.

Θα το κάνω αυτό μειώνοντας τους φόρους και μειώνοντας τη γραφειοκρατία που εμποδίζει τις επιχειρήσεις.

Εάν εκλεγώ πρωθυπουργός, δεν θα αφήσω ποτέ κανέναν να μας πλήξει και θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να διασφαλίσω ότι το μεγάλο έθνος μας θα πετύχει».

Ο κ. Σουνάκ από την πλευρά του περιέγραψε επίσης τι θα έκανε αν γινόταν πρωθυπουργός.

Όπως είπε: «Νιώθω τιμή να συναντώ τόσες χιλιάδες λαμπρά μέλη και ακτιβιστές μας τις τελευταίες έξι εβδομάδες. Αυτές είναι κρίσιμες εκλογές για τη χώρα μας και για το μέλλον του Συντηρητικού Κόμματος, καθώς προσβλέπουμε σε μια ιστορική πέμπτη θητεία στο κυβέρνηση.

«Αντιμετωπίζουμε τεράστιες προκλήσεις μπροστά μας, αλλά και τεράστιες ευκαιρίες. Ξέρω τι χρειάζεται για να περάσουμε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Το έκανα ως υπουργός Οικονομικών και θα το κάνω ξανά ως πρωθυπουργός.

«Η ψήφος σε εμένα είναι μια ψήφος για να συγκρατήσουμε τον πληθωρισμό, να στηρίξουμε τους ανθρώπους κατά τη διάρκεια του χειμώνα και να θέσουμε τα θεμέλια για τις επόμενες γενιές ανάπτυξης και ευημερίας. Ως πρωθυπουργός, θα είμαι τολμηρός, θα είμαι γενναίος και θα είμαι έντιμος σε μια σοβαρή κυβέρνηση που θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη, θα ανοικοδομήσει την οικονομία μας και θα επανενώσει τη χώρα μας».

Σημειώνεται πως ο Τζόνσον θα παραμείνει επίσημα στη θέση του έως ότου ο αντικαταστάτης του αναλάβει επίσημα καθήκοντα την Τρίτη.

Την ίδια ώρα, για πρώτη φορά, η βασίλισσα θα υποδεχθεί τον κ. Τζόνσον στην κατοικία της στη Σκωτία Balmoral, στο Aberdeenshire, λόγω συνεχιζόμενων προβλημάτων υγείας. Εκεί ο Μπόρις Τζόνσον θα υποβάλει και επίσημα την παραίτησή του.

Διαβάστε επίσης:

Αν Χες: Ήταν εγκλωβισμένη στο φλεγόμενο αυτοκίνητό της επί 45 λεπτά (Video)

Ποια ιστορία κρύβεται πίσω από τη νέα μαύρη κούκλα Μπάρμπι (Photos/Video)

Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν έχει καμία αξία για το ΝΑΤΟ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 18:43