search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 16:59
MENU CLOSE

Ερντογάν: Η Ελλάδα δεν έχει καμία αξία για το ΝΑΤΟ

02.09.2022 15:44
erdogan_new

Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνήθη προσευχή της Παρασκευής.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας ερωτώμενος σχετικά με την ανάρτηση του NATO και στη συνέχεια την απόσυρσή της για την Μικρασιατική Καταστροφή και μάλιστα μετά απο σχετικό διάβημα της Αθήνας, είπε:

«Το ΝΑΤΟ έκανε ελιγμούς, όπως κάνει πάντα. Διέγραψε την αρχική ανάρτηση και δήλωσε ότι η Ελλάδα αποτελεί ξεχωριστή δύναμη μαζί με την Τουρκία. Αυτό είναι ήδη ένα θέμα για εμάς» είπε αρχικά ο Ερντογάν.

Και συνέχισε: «Η δυσφορία της Ελλάδας δεν αποδυναμώνει τις σχέσεις Τουρκίας – ΝΑΤΟ. Ένα ΝΑΤΟ χωρίς την Τουρκία είναι αδιανόητο. Η Ελλάδα δεν έχει καμία αξία στο ΝΑΤΟ. Αν υπάρχει Τουρκία, το ΝΑΤΟ είναι ισχυρό, αν δεν υπάρχει Τουρκία, το ΝΑΤΟ είναι ανίσχυρο».

Υπενθυμίζεται πως το στρατηγείο του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη συνεχάρη την Τουρκία για την εθνική εορτή της 30ης Αυγούστου, που ουσιαστικά τιμάται -από τη γείτονα- η νίκη του τουρκικού στρατού επί των ελληνικών δυνάμεων στη μάχη του Ντουμπλουπινάρ το 1922 στη Μικρά Ασία.

Με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα η Συμμαχική Χερσαία Διοίκηση του ΝΑΤΟ (LANDCMD), που εδρεύει μόνιμα στη Σμύρνη, σχολίασε προκλητικά: «Ευτυχισμένη Ημέρα Νίκης. Σήμερα συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την ανεξαρτησία της Τουρκίας. Συμμετέχουμε με τους Τούρκους συμμάχους μας σε όλο το ΝΑΤΟ και πέραν αυτού, για να γιορτάσουμε τη Νίκη τους και την Ημέρα των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων».

Σε νέα διορθωτική ανάρτηση, η Διοίκηση Χερσαίων Δυνάμεων του NATO, ένα 24ωρο αφότου κατέβασε τη συγχαρητήρια ανάρτηση για τη Μικρασιατική καταστροφή έδωσε εξηγήσεις, δίνοντας έμφαση στη στρατιωτική συνεργασία με την Τουρκία.

«Την Τρίτη, η LANDCOM συνεχάρη τον σύμμαχό μας, την Τουρκία, για την εθνική Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων. Είμαστε ευγνώμονες που η Τουρκία φιλοξενεί τη βάση μας στο έδαφός της. Επίσης, ευχαριστούμε και τα 30 μέλη της Συμμαχίας για την προσφορά τους. Ενωμένοι είμαστε πιο δυνατοί!», η νέα ανάρτηση της νατοϊκής διοίκησης.

Διαβάστε επίσης:

Νέες απειλές από τη Ρωσία: Διακοπή της παροχής φυσικού αερίου στην Ευρώπη αν μπει πλαφόν στην τιμή

Πώς να μειώσουμε την κατανάλωση ενέργειας – Βασικές οδηγίες από τους ειδικούς

Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας: Πώς χτίστηκε – Οι θεωρίες, τα κρυμμένα μυστικά και τα αναπάντητα ερωτήματα (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 16:56