search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 23:01
MENU CLOSE

Νέες απειλές από τη Ρωσία: Διακοπή της παροχής φυσικού αερίου στην Ευρώπη αν μπει πλαφόν στην τιμή

02.09.2022 15:29
fysiko-aerio-gaz-12-new

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε πως η Ρωσία θα σταματήσει την παροχή αερίου στην Ευρώπη, αν οι Βρυξέλλες προχωρήσουν στην επιβολή πλαφόν στο ρωσικό αέριο.

Αντιδρώντας σε σχόλια της επκεφαλής της Ευρωπαϊκής, Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για επιβολή ανώτατου ορίου στην τιμή που πληρώνει η Ευρώπη για το φυσικό αέριο, ο Μεντβέντεφ έγραψε στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram: «Απλώς δεν θα υπάρξει ρωσικό αέριο στην Ευρώπη».

Υπενθυμίζεται πως μόλις εχθές τις ίδιες απειλές εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ, στην περίπτωση που επιβληθεί ανώτατο όριο στην τιμή του πετρελαίου.

Εάν επιβάλλουν περιορισμούς στις τιμές, απλώς δεν θα προμηθεύουμε πετρέλαιο και προϊόντα πετρελαίου σε τέτοιες εταιρείες ή κράτη που επιβάλλουν περιορισμούς, καθώς δεν θα εργαστούμε μη ανταγωνιστικά», είπε.

Ο Νόβακ επέκρινε επίσης τις προτάσεις για επιβολή περιορισμών στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου ως «εντελώς παράλογες», προσθέτοντας ότι το μέτρο θα μπορούσε να καταστρέψει εντελώς την παγκόσμια αγορά πετρελαίου.

Διαβάστε επίσης:

Πώς να μειώσουμε την κατανάλωση ενέργειας – Βασικές οδηγίες από τους ειδικούς

Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας: Πώς χτίστηκε – Οι θεωρίες, τα κρυμμένα μυστικά και τα αναπάντητα ερωτήματα (video)

Νέα Υόρκη: Νέο βίντεο από το «μπουκέτο» αστυνομικού σε 19χρονη – «Επιτέθηκε πρώτη» λέει το NYPD

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 22:03