search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 22:41
MENU CLOSE

Ενεργειακή κρίση: Η ώρα του… πλαφόν στο ρωσικό φυσικό αέριο

02.09.2022 15:21
fysiko aerio987-new

Έφτασε η ώρα να θέσουμε ανώτατο όριο στις τιμές του ρωσικού φυσικού αερίου που εισάγονται στην Ευρώπη μέσω αγωγών, δήλωσε σήμερα η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προκειμένου η ΕΕ να αντιμετωπίσει, όπως πρόσθεσε, τις απόπειρες του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν να χειραγωγήσει την ευρωπαϊκή αγορά ενέργειας.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι έχει έρθει η ώρα για την επιβολή πλαφόν στο ρωσικό φυσικό αέριο που εισάγεται μέσω αγωγών στην Ευρώπη», επισήμανε η φον ντερ Λάιεν μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο του συνεδρίου των συντηρητικών Γερμανών βουλευτών στο Μούρναου.

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα παρουσιάσει τις προτάσεις της για την επιβολή πλαφόν στις τιμές της ενέργειας σε ομιλία της στις 14 Σεπτεμβρίου.

«Η Φον ντερ Λάιεν, η πρόεδρός μας, θα το παρουσιάσει με περισσότερες λεπτομέρειες στις 14 Σεπτεμβρίου», είχε δηλώσει πρόσφατα ο Μέχτιλντ Βερσντέρφερ, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας της Κομισιόν στη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Ενέργειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Διαβάστε επίσης:

Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας: Πώς χτίστηκε – Οι θεωρίες, τα κρυμμένα μυστικά και τα αναπάντητα ερωτήματα (video)

Νέα Υόρκη: Νέο βίντεο από το «μπουκέτο» αστυνομικού σε 19χρονη – «Επιτέθηκε πρώτη» λέει το NYPD

NASA: Δηλώνει έτοιμη να επιστρέψει αύριο στο φέγγάρι μετά την αποτυχία της Δευτέρας (Photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 22:40