search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 01:35
MENU CLOSE

«Επιστροφή» στο Μπάκιγχαμ για την Ελισάβετ (Photos/Videos)

13.09.2022 19:31
queen-new

Πέντε λεπτά μετά τις 22:00 (ώρα Ελλάδος), το μακρύ ταξίδι της σορού της βασίλισσας Ελισάβετ για το «σπίτι» της, τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, έφτασε στο τέλος του.

Οι πύλες του επιβλητικού παλατιού άνοιξαν, για να υποδεχτούν τη νεκροφόρα που μετέφερε το φέρετρο με τη σορό της 96χρονης μονάρχη, της μακροβιότερης που γνώρισε η Βρετανία και ο κόσμος.

Η σορός της στις 20:00 το βράδυ (ώρα Ελλάδος) αναχώρησε με πτήση της RAF από το αεροδρόμιο της σκωτσέζικης πόλης με τελικό προορισμό το Λονδίνο. Λίγο μετά τις 21:00 προσγειώθηκε στο Λονδίνο το αεροσκάφος που μετέφερε τη σορό της βασίλισσας Ελισάβετ στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Η σορός της βασίλισσας συνοδευόταν από την βασιλική πρίγκιπισσα, Άννα και τον σύζυγό της, αντιναύαρχο Σερ Τίμοθι Λόρενς ενώ ο βασιλιάς Κάρολος και η σύζυγός του, Καμίλα, περιμένουν το φέρετρο στο Παλάτι. Παρόντες θα είναι και ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Ουίλιαμ και Κέιτ.

Ουρές και πολύωρη αναμονή στο Εδιμβούργο

Χιλιάδες άνθρωποι τις προηγούμενες ώρες είχαν σχηματίσει ουρές χιλιομέτρων προκειμένου να υποβάλουν τα σέβη τους στη βασίλισσα Ελισάβετ.

Σύμφωνα και με τη Daily Mail, στην πρωτεύουσα της Σκωτίας, σχηματίστηκαν απίστευτες ουρές.

Συνταξιούχοι κοιμόντουσαν σε παγκάκια για να μη χάσουν τη σειρά τους, άλλοι κουβαλούσαν μαζί τους καρέκλες κάμπινγκ για να ξαποστάσουν ή οι πιο απροετοίμαστοι κάθονταν στα πεζοδρόμια και έμειναν ξάγρυπνοι για να είναι μεταξύ εκείνων που θα εισέλθουν στον Καθεδρικό του Σεντ Τζάιλς – του Αγίου Αιγιδίου όπως είναι το ελληνικό του όνομα- προτού μεταφερθεί στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Μάλιστα, δεκάδες ταξίδεψαν από το Λονδίνο, καθώς θεώρησαν ότι θα ήταν πιο εύκολο να προσκυνήσουν τη βασίλισσα στη Σκωτία, από ότι να σταθούν για 35 ώρες στις ουρές που προβλέπονται ότι θα σχηματιστούν στην αγγλική πρωτεύουσα.

Οι βασιλικοί θαυμαστές κοιμήθηκαν στα πεζοδρόμια εν ανανομή της άφιξης της βασιλικής πομπής στο Λονδίνο.

Οι αξιωματούχοι αναμένουν ότι η αίθουσα του Γουέστμινστερ, ο χώρος που θα υποδεχτεί τη σορό της βασίλισσας έχει χωρητικότητα για σχεδόν 350.000 άτομα στο χρονικό διάστημα που θα βρίσκεται το φέρετρο σε δημόσια θέα.

Επιπλέον, 750.000 έως ένα εκατομμύριο ανθρώπους αναμένεται να θελήσουν να αποτίσουν φόρο τιμής, πολλοί εκ των οποίων είναι πιθανό να χάσουν την μεγάλη ευκαιρία να δουν για μια τελευταία φορά από κοντά τη Βασίλισσα Ελισάβετ, ενώ άλλοι θα μπορούσαν να δυσκολευτούν ακόμη και να φτάσουν στο Λονδίνο, δεδομένης της πίεσης που θα δημιουργηθεί στα οδικά δίκτυα.

Στη Βόρεια Ιρλανδία ο βασιλιάς Κάρολος

Ο βασιλιάς Κάρολος έφτασε νωρίτερα σήμερα στη Βόρεια Ιρλανδία όπου τον υποδέχτηκε πλήθος κόσμου προκειμένου να τον συλλυπηθεί για τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο Κάρολος, ταξιδεύει στα τέσσερα κράτη του Ηνωμένου Βασιλείου πριν από την κηδεία της βασίλισσας στις 19 Σεπτεμβρίου. Στη Βόρεια Ιρλανδία, οι άνθρωποι άρχισαν να γεμίζουν τους δρόμους στο Κάστρο Hillsborough, την επίσημη κατοικία του μονάρχη, πριν από την επίσκεψή του.

«Βγήκαμε για να αποτίσουμε τα σέβη μας στη βασίλισσα Ελισάβετ γιατί ήταν μια φανταστική βασίλισσα και πολύ πιστή στη Βόρεια Ιρλανδία και θέλαμε να είμαστε εδώ για να υποδεχτούμε τον νέο βασιλιά», είπε η Χέδερ Πολ, κρατώντας λουλούδια και μια μικρή σημαία της Ένωσης.

Ο Κάρολος έφτασε με αυτοκίνητο στο Χίλσμπορο και στη συνέχεια το άφησε για να σφίξει τα χέρια του κόσμου που φώναζε «God Save the King».

Τον Κάρολο, ο οποίος έγινε αυτόματα βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου και 14 άλλων βασιλείων, συμπεριλαμβανομένων της Αυστραλίας, του Καναδά και της Τζαμάικα, συνόδεψε στη Βόρεια Ιρλανδία η νέα πρωθυπουργός Λιζ Τρας.

Στο Μπέλφαστ, ο Κάρολος λίγο πριν επιστρέψει στο Λονδίνο, συναντήθηκε με ανώτερους πολιτικούς και θρησκευτικούς ηγέτες και παρακολούθησε μια λειτουργία στον καθεδρικό ναό της Αγίας Άννας της πόλης.

Διαβάστε επίσης:

Βασίλισσα Ελισάβετ: Η διαθήκη της θα σφραγιστεί και θα φυλαχθεί σε χρηματοκιβώτιο για 90 χρόνια

Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Παραλίγο να γίνει βασίλισσα της Αγγλίας – Το ξεχασμένο «ειδύλλιο» με τον πρίγκιπα Γουίλιαμ (Photo)

Τετραώροφο κτίριο κατέρρευσε στο Αμάν της Ιορδανίας – Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης των εγκλωβισμένων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 01:07