search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 22:44
MENU CLOSE

Βασιλιάς Κάρολος: Κληρονομεί το θρόνο και την περιουσία της Ελισάβετ, αλλά δεν θα πληρώσει φόρο κληρονομιάς

13.09.2022 20:25
Karolos- elisavet098-new

Εκτός από τον τίτλο του μονάρχη της Μεγάλης Βρετανίας η εκλιπούσα Βασίλισσα Ελισάβετ κληροδοτεί στον διάδοχό της στον θρόνο βασιλιά Κάρολο τον Γ’  και μέρος της μυθώδους περιουσίας της.

Ωστόσο, του κληροδοτεί και μια ιδιαιτέρως ευνοϊκή γι΄αυτόν συμφωνία με τη βρετανική κυβέρνηση του 1993 βάσει της οποίας δεν θα πληρώσει φόρο κληρονομιάς.

Ο νέος μονάρχης, όμως, θα κληθεί να πληρώσει φόρο εισοδήματος, όπως ακριβώς έκανε και η μητέρα του.


Η συμφωνία του 1993 προβλέπει ότι οποιαδήποτε κληρονομιά περνά από «κυρίαρχο σε κυρίαρχο» εξαιρείται από τη φορολογία της τάξεως του 40% που εφαρμόζεται για περιουσιακά στοιχεία αξίας άνω των 325.000 λιρών.

Στην περίπτωση της βασιλικής περιουσίας, αυτή εκτιμάται στις 15,2 δισ λίρες. Από αυτά, το 25% των κερδών δίνονται στη βασιλική οικογένεια ως κρατική επιχορήγηση.

Στα περιουσιακά στοιχεία και βασιλικά αρχεία, συλλογή πινάκων, αντικείμενα που ανήκουν, βάσει νόμου, στον μονάρχη.


Τα περιουσιακά αυτά στοιχεία δεν μπορούν να πουληθούν από τον βασιλιά, όμως μπορούν να παραδοθούν στην κυβέρνηση σε αντάλλαγμα για την επιχορήγηση.

Η κυβέρνηση, με τη σειρά της, γνωστοποιεί ότι δεν χρειάζεται να καταβληθεί φόρος, σε ένδειξη σεβασμού προς τα βασιλικά περιουσιακά στοιχεία.

Ο Κάρολος κληρονομεί, ακόμη, τα εδάφη του Δουκάτου του Λάνκαστερ και εξαιρείται από τη φορολογία αυτού του περιουσιακού στοιχείου, με το σκεπτικό της διατήρησης του θεσμού της μοναρχίας και της οικονομικής ανεξαρτησίας της βασιλικής οικογένειας.

Διαβάστε επίσης:

Επικοινωνία Πούτιν – Σολτς: Την πλήρη αποχώρηση των Ρώσων από την Ουκρανία ζήτησε ο Γερμανός Καγκελάριος

«Επιστροφή» στο Μπάκιγχαμ για την Ελισάβετ (Photos/Videos)

Στο κόκκινο τα Χρηματιστήρια με το βλέμμα στη Fed μετά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 22:40