search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 01:29
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης πίσω από την άρνηση Τασούλα για την Θεσμών – Φοβάται τους βουλευτές του και νέες αποκαλύψεις

15.09.2022 10:55
SYRIZA NEW

Την περασμένη Παρασκευή και μετά την καταγγελία Σπίρτζη στον Άρειο Πάγο για την παγίδευση του κινητού του, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα τη σύγκληση της Ειδικής Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ώστε να ερευνηθεί αν και στην περίπτωση Σπίρτζη ακολουθήθηκε το μοτίβο που διαπιστώθηκε στις περιπτώσεις των Ανδρουλάκη και Κουκάκη, όπου εκτός από την παγίδευση ή την απόπειρα παγίδευσης των κινητών τους, παρακολουθήθηκαν και από την ΕΥΠ.

Χθες, ο Αλέξης Τσίπρας έλαβε αρνητική απάντηση από τον πρόεδρο της Βουλής σχετικά με το αίτημά του για την σύγκληση της Θεσμών και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με on camera δήλωσή του κατήγγειλε ευθέως τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως «αρνείται πλέον ακόμα και την πιο αυτονόητη κοινοβουλευτική θεσμική διαδικασία» καθώς «οτιδήποτε παραπέμπει σε θεσμούς και διαφάνεια του προκαλεί αλλεργία και φόβο». 

Και πρόσθετε ο Αλέξης Τσίπρας ότι ο πρωθυπουργός φοβάται  την αλήθεια, την κοινοβουλευτική διαδικασία, ακόμη και τους δικούς του βουλευτές.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ εν τω μεταξύ εξηγούν πως ο κ. Τασούλας κατά την ενημέρωση του κ. Τσίπρα δεν προέβαλε καμία απολύτως δικαιολογία για τη μη σύγκληση της Επιτροπής. Τη σιωπή του ΠτΒ η Κουμουνδούρου την ερμηνεύει ως «επιβεβαίωση πως η εντολή ήρθε από τον ίδιον τον κ. Μητσοτάκη». 

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν πως ο Μητσοτάκης αρνήθηκε να συγκληθεί η αρμόδια Επιτροπή της Βουλής για την περίπτωση Σπίρτζη, «ενώ τον Αύγουστο είχε ζητήσει την συνεδρίασή της μετά την παρακολούθηση Ανδρουλάκη με το κακόβουλο λογισμικό – πριν την αποκάλυψη ότι παρακολουθείται και από την ΕΥΠ».

Έτσι, από τον ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζουν ότι εδώ η εκτροπή κλιμακώνεται καθώς ο πρωθυπουργός πρώτα «κατήργησε επί της ουσίας την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μέσα από την αντισυνταγματική επίκληση του απορρήτου από τους εμπλεκόμενους συνεργάτες του, τώρα απαγορεύει ακόμα και την σύγκλησή της».

Φοβάται τους δικούς του

Όσο για τους λόγους της μη σύγκλισης της Επιτροπής, τους αποδίδουν στην απομόνωση, την ενοχή και τον φόβο του Μητσοτάκη. Θεωρούν δηλαδή στην Κουμουνδούρου ότι ο πρωθυπουργός φοβάται τους ίδιους του τους βουλευτές της ΝΔ, που ο ένας μετά τον άλλον δηλώνουν δημοσίως πως δεν υπάρχει απόρρητο της ΕΥΠ έναντι της αρμόδιας από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής Επιτροπής ελέγχου της Βουλής (Τζαβάρας και Κεφαλογιάννη που είναι μέλη της Επιτροπής Θεσμών, Κουμουτσάκος, ο πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και χθες και ο Ανδρέας Κουτσούμπας).

Πέρα από την ανταρσία των βουλευτών του έναντι του απορρήτου, θεωρούν από την Κουμουνδούρου πως αυτό που φοβάται ο πρωθυπουργός είναι νέες αποκαλύψεις, και γι’ αυτό προσπαθεί να κερδίσει χρόνο. Αποκαλύψεις όπως πιθανή παρακολούθηση Σπίρτζη και από την ΕΥΠ ή ενδεχόμενες αποκαλύψεις για τις σχέσεις εκλεκτών του με το λογισμικό Predator.

Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύει ότι θα επιμείνει και ο Μητσοτάκης δε θα γλιτώσει από τις ευθύνες του.

Διαβάστε επίσης

Ντόρα Μπακογιάννη: «Η παρακολούθηση Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ ήταν επιχειρησιακό λάθος» (Video)

Ανδρουλάκης: «Ψεκασμένα σενάρια τα περί τερατογένεσης – Δημοκρατική ανατροπή με ΠΑΣΟΚ ή ανοχή σε καθεστωτισμό»

Ενέργεια: Χωρίς λύση το θέμα του φυσικού αερίου – Διακοπές ρεύματος προκρίνει η Ευρώπη για το ηλεκτρικό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 00:05