search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 06:59
MENU CLOSE

Υποκλοπές: Ο Σπίρτζης καταγγέλλει παρακολούθηση του κινητού του με Predator – «Έλαβα το ίδιο μήνυμα με Κουκάκη και Ανδρουλάκη»

09.09.2022 10:40
spirtzis-ypoklopes-predator

Μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κατέθεσε σήμερα το πρωί ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός, Χρήστος Σπίρτζης.

Ο νυν τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει την παρακολούθηση του με το Predator.

Όπως ανέφερε είχε γίνει απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου με το παράνομο λογισμικό Pretador, τον Νοέμβριο του 2021.

Συγκεκριμένα, μετά από έλεγχο που έγινε στο κινητό τηλέφωνο του Χρήστου Σπίρτζη, φέρεται να εντοπίστηκαν ίχνη παρακολούθησής του από το παράνομο λογισμικό Predator.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η παρακολούθηση των επικοινωνιών του τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ συνέβη την ίδια περίοδο με του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη.

Η μήνυση

Στην μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο Χρήστος Σπίρτζης στρέφεται κατά παντός υπευθύνου αυτουργού ή καθ’ οιονδήποτε τρόπο συμμετόχου, κατ’ άρθρα 45 – 49 ΠΚ, στις καταμηνυόμενες πράξεις, ιδίως στις εξής:

  • α) παραβίαση του απορρήτου τηλεφωνικής επικοινωνίας, παρακολούθηση και αποτύπωση σε υλικό φορέα προφορικής συνομιλίας και μη δημόσιων πράξεων και χρήση των πληροφοριών (άρθρο 370 Α παρ. 1, 2, 3 ΠΚ)
  • β) παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών ή σε ηλεκτρονικά δεδομένα (άρθρο 370Β ΠΚ)
  • γ) παράνομη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων στις ηλεκτρονικές επικοινωνίες (άρθρο 15 ν. 3471/2006)
  • δ) χωρίς δικαίωμα επέμβαση σε σύστημα αρχειοθέτησης και επεξεργασία ειδικών κατηγοριών δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα με σκοπό τη βλάβη άλλου, με αποτέλεσμα την πρόκληση κινδύνου για την ελεύθερη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος (άρθρο 38 παρ. 1 -5 ν. 4624/2019)
  • ε) συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, που επιδιώκει την τέλεση περισσότερων κακουργημάτων (άρθρο 187 ΠΚ).

Σπίρτζης: Έλαβα ίδιο μήνυμα με Κουκάκη και Ανδρουλάκη

«Κατέθεσα μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κύριο Ντογιάκο, έπειτα από τη διαπίστωση ότι μου είχαν σταλεί δύο SMS με μολυσμένα μηνύματα για την παγίδευση του κινητού τηλεφώνου μου με το λογισμικό Predator. Η απόπειρα παγίδευσης του κινητού μου σχετίζεται με την πολιτική μου δράση και τη θεσμική μου ιδιότητα ως τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για τα θέματα της ΕΥΠ. Συγκεκριμένα, στις 13 Νοέμβρη του 2021 εξέδωσα ανακοίνωση καταγγελίας στον κ. Μητσοτάκη με θέμα «Ο Μητσοτάκης σε παρακολουθεί και σε φακελώνει» με βάση το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα του δημοσιογράφου Δημ. Τερζή στην ΕφΣυν» είπε αρχικά ο Χρήστος Σπίρτζης σε δηλώσεις του έξω από τον Άρειο Πάγο.

«Δύο ημέρες αργότερα στις 15 Νοεμβρίου του 2021 κατέθεσα Επίκαιρη Ερώτηση προς τον προϊστάμενο της ΕΥΠ σύμφωνα με τον νόμο του επιτελικού κράτους τον κ. Μητσοτάκη και εξέδωσα δεύτερη ανακοίνωση με θέμα «Ο Μητσοτάκης σε φακελώνει και σε παρακολουθεί», με βάση νέες αποκαλύψεις από την ΕφΣυν. Την ίδια ημέρα έλαβα μήνυμα παγίδευσης στο κινητό μου με το Predator που είχε σαν link το efsyn.news αντί για το efsyn.gr. Τέσσερις ημέρες αργότερα έλαβα νέο μήνυμα με στόχο την παγίδευση του κινητού μου. Αυτό δείχνει ότι κάποιοι ήθελαν διακαώς να μάθουν με ποιους δημοσιογράφους και πολίτες μιλάω και προφανώς συνομιλίες μου με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για την ΕΥΠ και τις αποκαλύψεις που είχαν γίνει εκείνες τις ημέρες» πρόσθεσε ο πρώην Υπουργός.

«Θέλω να ενημερώσω και να τονίσω ότι το δεύτερο μήνυμα είναι το ίδιο που εστάλη στον Θανάση Κουκάκη και στον Νίκο Ανδρουλάκη. Που σημαίνει ότι δεν ήταν μεμονωμένα περιστατικά παρακολούθησης. Ούτε του κ. Κουκάκη, ούτε του κ. Ανδρουλάκη. Τα τρία μηνύματα στάλθηκαν από το ίδιο άρρωστο, νοσηρό, αντιδημοκρατικό και παράνομο κέντρο. Αυτό το κέντρο είναι η ΚΥΠ Μητσοτάκη, είτε απευθείας, είτε μέσω εντολής τους από τρίτους. Για τον λόγο αυτόν υποβάλλω δημόσια ερωτήματα.

Κύριε Μητσοτάκη, ακούγατε τις συνομιλίες που είχα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα; Ακούγατε τις σκέψεις, τους προβληματισμούς και τις τακτικές που ακολουθούσαμε; Ακούγατε και βλέπατε στο γραφείο του τις συσκέψεις που είχαμε; Ακούγατε τις συνομιλίες μου με τους υπόλοιπους τομεάρχες και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ; Διαβάζατε τα μηνύματα που ανταλλάσσαμε; Παρακολουθούσατε τις συσκέψεις που κάναμε στο κόμμα μας; Παρακολουθούσατε τις συναντήσεις ή τις επικοινωνίες που είχαμε με δημοσιογράφους ή βουλευτές άλλων κομμάτων;» κατέληξε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Στον Άρειο Πάγο αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ

Νωρίτερα, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία συμμετέχουν οι πρώην υπουργοί Χρήστος Σπίρτζης, Μιχάλης Καλογήρου (νυν διευθυντής του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ) και ο Γιώργος Σαρλής επικεφαλής του νομικού τμήματος του κόμματος, συναντήθηκε με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο.

Η αντιπροσωπεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε να γίνει ενδελεχής έρευνα επί του θέματος. 

Σημειώνεται ότι χθες οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν από την Επιτροπή της Βουλής ενώ ο Αλέξης Τσίπρας κατήγγειλε ότι «πρόκειται για αντιδημοκρατική εκτροπή».

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησαν από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, με αφορμή τη λίστα των μαρτύρων.

Διαβάστε επίσης:

Οικονόμου: Οι εκλογές θα γίνουν το 2023 – Ενδεχομένως πριν τις πανελλαδικές (Video)

Τσίπρας: Συνεχίζουν τη συγκάλυψη με αποκλεισμό κρίσιμων μαρτύρων – Μήνυμα-απάντηση σε Ντόρα για ποινικές ευθύνες

Μίνα Γκάγκα: Θέλουμε πάρα πολύ να λύσουμε το θέμα της έλλειψης αναισθησιολόγων στο Ιπποκράτειο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 01:15