search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 08:44
MENU CLOSE

Υποκλοπές: Επίθεση Κεφαλογιάννη σε Μητσοτάκη για το «απόρρητο» – «Επικίνδυνο να θεωρεί κάποιος ότι είναι εκτός ελέγχου»

13.09.2022 10:32
KEFALOGIANNI NEW

Νέα επίθεση εξαπέλυσε η βουλευτής και πρώην υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή το σκάνδαλο των υποκλοπών.

Αφρομή για τη νεα της επίθεση η επίκληση του «απορρήτου» απο πλευράς του πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ.

Η Όλγα Κεφαλογιάννη μιλώντας στο Kontra επεσήμανε ότι «το απόρρητο, με πολύ συγκεκριμένες δικλίδες ασφαλείας, θα πρέπει να μπαίνει, αν θέλετε, σε δεύτερη μοίρα, γιατί προέχει η προάσπιση των δημοκρατικών θεσμών, του Συντάγματος, των νόμων, των θεσμών.

Και όλοι εμείς που υπηρετούμε του θεσμούς, θα πρέπει όταν κάτι λέμε να το εννοούμε».

Και συμπλήρωσε: «για εμένα έχει πολύ σημασία, όταν λέμε όλα στο φως, δεν μπορούμε μετά να οχυρωνόμαστε πίσω από το απόρρητο. Είναι επικίνδυνο για την Δημοκρατία κάποιος να επικαλείται το απόρρητο και να θεωρεί ότι είναι εκτός ελέγχου».

Υπενθυμίζεται ότι η κα Κεφαλογιάννη έχει ασκήσει και στο παρελθόν κριτική για το θέμα των υποκλοπών ενώ με με ανάρτησή της είχε βάλει τέλος σε φήμες που την ήθελαν να αποχωρεί από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, η οποία αναμενόταν τότε να συγκληθεί για την υπόθεση της παρακολούθησης του τηλεφώνου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη.

Είχε κάνει λόγο τότε για «κρίσιμη περίοδο» που διανύουμε ενώ ανέφερε ότι «αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση και επιβεβλημένο κοινοβουλευτικό μου καθήκονη συμμετοχή στην Επιτροπή»

Διαβάστε επίσης

Εξεταστική για τις υποκλοπές: Καταθέτουν οι πρώην διοικητές της ΕΥΠ

Ανδρουλάκης στο Ευρωκοινοβούλιο για τις υποκλοπές: Αυτό δεν είναι κράτος δικαίου (Video)

Μήνυμα Μητσοτάκη στον Ερντογάν: Τους περιμένουμε στο φως της ημέρας – Στήριξη Μακρόν για τις τουρκικές προκλήσεις (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 08:43