ΔΕΥΤΕΡΑ 10.06.2024 10:09
MENU CLOSE

Ειδικό Δικαστήριο: Διακόπηκε για την ερχόμενη Δευτέρα η δίκη Παπαγγελόπουλου - Τουλουπάκη

22.09.2022 20:19

Το Ειδικό Δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών στο οποίο δικάζονται ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, διέκοψε για το μεσημέρι (3μ.μ.) της ερχόμενης Δευτέρας, 26 Σεπτεμβρίου 2022 και το λόγο θα λάβει η εισαγγελέας της έδρας, Όλγα Σμυρλή, για το ζήτημα εάν μπορεί η κυρία Τσατάνη να παρασταθεί ως πολιτική αγωγή.

Οι Ιπποκράτης Μυλωνάς, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και Μάνος Ροδουσάκης, συνήγοροι του κ. Παπαγγελόπουλου, αντέκρουσαν τα επιχειρήματα του κ Σοφού.

Η μεθεπόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου ορίστηκε η ερχόμενη Πέμπτη, 29 Σεπτεμβρίου 2022 (1,30 μ.μ.), όπου και θα αρχίσει η κατάθεση των πρώτων μαρτύρων.

Ο κατάλογος των 13 μαρτύρων ξεκινάει με τον πρώην υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος ήταν μεταξύ των δέκα πολιτικών προσώπων που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της Novartis και έχει καταθέσει και σχετικές μηνύσεις. Ακόμη, μάρτυρες θα είναι η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Εύη Χριστοφιλοπούλου και ακολουθούν η εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη, η πρώην εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, ο πρώην εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος, Παναγιώτης Αθανασίου, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, η πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ο πρώην αρμόδιος για την εποπτεία και τον συντονισμό του έργου των Εισαγγελέων Εγκλημάτων Διαφθοράς, αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Δημήτριος Παπαγεωργίου, ο τότε προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ηλίας Ζαγοραίος και οι δύο πρώην επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς (εισαγγελείς Πρωτοδικών) Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης, συνεργάτες το επίμαχο διάστημα της κυρίας Τουλουπάκη, ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός και ο εκδότης και δημοσιογράφος, Κώστας Βαξεβάνης.

Διαβάστε επίσης:

Ζακ Κωστόπουλος: Κοντά στην επιστροφή του στη φυλακή ο μεσίτης – Δεκτή η αίτηση αναίρεσης της αναστολής της ποινής του

Θεσσαλονίκη: Επικηρύχθηκε ο άντρας που ποδοπάτησε μέχρι θανάτου το γατάκι

Ναυάγιο με μετανάστες στη Λέρο: Βρέθηκαν σε παραλία του νησιού σώοι 49 – Έρευνες για τον εντοπισμό άλλων 6

ΔΕΥΤΕΡΑ 10.06.2024 10:09
Exit mobile version